Ikea-sfären fortsätter tanka aktier i H&M

Interogo har köpt ytterligare 2,1 miljoner aktier i klädjätten.

Interogo, som ingår i Ikea-sfären och som har hand om sfärens finansiella investeringar, har under oktober köpt ytterligare 2,1 miljoner aktier i H&M.

Det framgår av en uppdaterad ägarlista som bolaget lagt ut på sin hemsida och som återspeglas i ägardatatjänsten Holdings.

Interogo gick in i H&M under september och har i och med den senaste ökningen knappt 12,3 miljoner aktier. Positionen motsvarar nu 0,7 procent av kapitalet i H&M.

Köpet gjordes via bolaget IH Capital HC1 AB som kontrolleras av Interogo och som nu är H&M:s fjortonde största ägare, enligt ägarlistan i Holdings.

"Vi tror på bolaget och gör bedömningen att det är en bra långsiktig finansiell investering, som en del av Interogo Holdings långsiktiga övergripande kapitalförvaltning. Vi utesluter inte att det kan bli fler investeringar i noterade bolag", sade Interogos kommunikationschef Anders Bylund via ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt när investeringen blev känd i mitten av oktober.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterade tidigare den här veckan har Anders Dahlvig, styrelseledamot i H&M sedan 2010, tidigare jobbat mycket nära de två personer som har det yttersta ansvaret för Interogos investering i klädbolaget.

När Anders Dahlvig i början av 2000-talet var vd för Ingka Holding, som då allmänt betraktades som moderbolaget i Ikea:s snåriga bolagsstruktur, var Hans Gydell vice vd och Søren Hansen finanschef.

Hans Gydell och Søren Hansen är i dag styrelseordförande respektive vd i Interogo Holding. Ingen av nyckelpersonerna på Interogo ville ställa upp på en mindre intervju.

Interogos investeringar är enligt bolagets hemsida indelade i tre områden: fastigheter, fonder som hanteras via bolaget IFM i Luxemburg samt Nalka Invest som fokuserare på nordiska små- och medelstora bolag.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST