Leovegas och Starbreeze tokrasar och Oriflame rusar - så går Stockholmsbörsen efter nattens valrysare i USA

Stockholmsbörsen på plus i onsdagens handel efter en ny rapporttät morgon.

 

Stockholmsbörsen har inlett onsdagens handel med en bredbaserad indexuppgång. Rapportperioden har fortsatt med uppgång för Oriflame men med tunga tapp för Leo Vegas och Eltel.

Vid 10-tiden var OMXS30 upp 0,6 procent till nivån 1.543. Aktier för 1,8 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Tyska DAX var samtidigt upp 1,1 procent.

Verkstadsbolagen SKF, Atlas Copco och Sandvik ökade mellan 0,7 och 0,9 procent. Electrolux, som höjts till köp av Kepler Cheuvreux, avancerade 1,6 procent. Vidare inom cykliskt ökade Boliden och SSAB båda drygt 1 procent.

Svagast presterande inom OMXS30 var SCA med ett tapp på 0,1 procent. Mer defensiva aktier hade överlag en relativt svag utveckling med Telia och Essity 0,3 procent högre.

Utanför storbolagsindexet lättade kosmetikabolaget Oriflame upp 9 procent. Det gångna kvartalets resultat var en aning lägre än Bloombergs snittprognos. Bolaget framhöll att en aktivitet för att öka tillväxten i CIS och Latinamerika påverkade marginalen negativt i det gångna kvartalet. Kvartalets försäljningstillväxt var 4 procent efter 1 procent i det andra kvartalet. Hittills under det fjärde kvartalet har omsättningstillväxten varit runt 6 procent i lokal valuta.

"Det rör sig framåt såsom vi hade tänkt oss ungefär", sade vd:n Magnus Brännström till Nyhetsbyrån Direkt.

Desto tyngre var det för mobilspelsoperatören Leo Vegas som rasade 23 procent. Bolaget lyckades inte leva upp till förväntningarna i Bloombergs analytikerenkät varken avseende resultat eller intäkter. Bolagets finansiella mål ser mer utmanande ut nu, jämfört med när de sattes upp i våras, skrev dessutom vd:n Gustaf Hagman i delårsrapporten.

Eltels operativa ebita-resultat var 0,5 miljoner euro för det tredje kvartalet (3,1), aktien föll 29 procent.

Etrion tappade 10 procent efter rapport.

Oljebolaget Lundin Petroleum backade 3,3 procent efter en kvartalsrapport som en analytiker lyfter fram "saknade nyheter" medan oljepriser kommit ned.

Mips avancerade 19 procent sedan hjälmbolaget redovisat en kraftfull omsättnings- och vinsttillväxt för det tredje kvartalet.

På Spotlight har Hoodin listats och handlas till kurs om 1:76 kronor, mot introduktionskurs om 4:10 kronor per aktie. Under morgonen har bolaget redovisat ett nytt kvartal med låg omsättning och en rörelseförlust på 1,2 miljoner kronor.

Nokia steg drygt 1 procent. Telekombolaget har tecknat tre separata ramavtal värda totalt över 2 miljarder euro med kinesiska operatörer. Ericsson var samtidigt oförändrad.

Dollarn har försvagats sedan det amerikanska mellanårsvalet medför att demokraterna tar kontroll över representanthuset medan republikanerna behåller majoriteten i senaten. Med en delad kongress kan det bli "svårt att få igenom politik som presidentens skattesänkning för medelklassen vilket är negativt för dollarn", skrev Kathy Lien vid BK Asset Management i ett kundbrev, enligt Reuters.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant