ANNONS

Ta snabba, smarta steg in i den digitala världen

Alla pratar om digital transformation, men det är långt ifrån alla företag som lyckas. Daniel Eliasson på Software AG vet hur man ska arbeta för att få ut vinsterna av digital utveckling.

Många företag är i stadiet där man börjat föra in IoT, AI (Artificiell Intelligens) och robotics i delar av verksamheten.

”Företag har dock svårt att få ett fullt värde av sina digitala satsningar och mer än 50 procent av alla digitala transformationsprojekt fallerar, oftast för att det saknas en gemensam vision och förståelse för hur olika delar påverkar varandra”, säger Daniel Eliasson, Norden-chef på Software AG, den globala plattformsleverantören som hjälper kunder med deras digitala resor.

Stora vinster av automation

Gällande automatisering stöter många företag på utmaningar redan när de ska lämna pilotstadiet.

Software AG’s Innovation Tour

Anmäl dig till gratiseventet Software AG’s Innovation Tour som äger rum den 14 november i Kista Science Tower i Stockholm.

Anmäl dig här!

”Det finns en brist på kunskap och problem runt hur man ska konkretisera idéer. För att lyckas behöver man veta vilka uppgifter som lämpar sig att automatisera och var effekterna finns”, säger Daniel Eliasson och fortsätter:

”De företag som lyckas bäst är de som kan kombinera processautomatisering med processoptimerng. Det innebär att jobba proaktivt med processförbättringar, identifiera flaskhalsar och kontinuerligt mäta och förbättra processer, och därefter använda detta som grund för vilka delar som är mest lämpliga att automatisera. Genom denna approach har ett företags BPM- eller RPA-strategi störst möjlighet att lyckas.”

Det är också viktigt att IT-landskapet går i linje med företagets strategi och processer.

”Vi förespråkar att man harmoniserar portföljhantering, processer, planering och road maps för att säkerställa att en affärstransformation blir lyckad.”

AI och IoT erbjuder enorma möjligheter

Idag kan vi med hjälp av machinelearning och så kallade datamodeller låta maskiner utföra uppgifter med betydligt större noggrannhet och utfall än vad en människa är kapabel till.

”Möjligheterna med AI är väldigt stora men alla områden inom en verksamhet är inte lämpliga för detta. Det är viktigt att de mål som AI ska lösa är enkla att definiera, även om uppgiften i sig är komplex. Mycket handlar också om datakvalitet och tillgång till relevant data”, säger Daniel Eliasson. 

När det gäller att realisera IoT-projekt är det vanligt att man fastnar på vägen.

”Det kan vara utmanande för företag att ta in data snabbt och effektivt från nya källor och kombinera med annan data, som redan finns i verksamheten, för att dra relevanta slutsatser och driva konkreta beslut. Det är där vi på Software AG kommer in som experter, vi hjälper företag att ta snabba, effektiva kliv in i den digitala världen.”

Integration är grunden

Integration är A och O, påpekar Daniel Eliasson.

”Det handlar om att bygga morgondagens systemarkitekturer som är anpassningsbar och flexibel nog att möjliggöra snabbare innovation och utvecklinig. Att enkelt kunna introducera och exponera nya tjänster och konsumera dem via API:er på effektivare sätt.”

Vill inspirera och ge tips

För att dela med sig av sina erfarenheter och hjälpa företag att lyckas med sin digitala resa bjuder Software AG in till Software AG’s Innovation Tour den 14 november i Kista Science Tower, Stockholm. 

 "Vi har en djup erfarenhet ifrån flera av de största och mest lyckade digitaliseringsinitiativen inom Integration, AI och IoT. Under vårt event kommer vi konkretisera hur man kan lösa utmaningar inom digital transformation. Med oss har vi några av marknadens ledande experter från Software AG, analytiker (till exempel IDC) samt representanter från både företag och systemintegratör som delar med sig av sina erfarenheter”, berättar Daniel Eliasson.

Eventdeltagare kommer få konkreta tips hur man kan undvika att fastna i långa utvecklingsstadier.

I branschen framöver tror Daniel Eliasson på ett större fokus kring automation och att vikten av AI kommer öka. Han tror också att företags förmåga att hantera transformationer blir ett konkurrensvapen. 

”Företag behöver bättre kapabiliteter och systemstöd för att driva transformationer. Att snabbt kunna ställa om, eller sjösätta nya affärsmodeller, kommer bli ännu viktigare, och nyfikenheten och tillväxten inom AI kommer vara stark.”

Läs mer om Software AG här!


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  2. Forna världsartisten går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget
  3. Blågul totaldominans bland Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu
  4. Deppiga inköpschefer sänker börsen – Swedbank åter i fokus
  5. ”I dag handlar entreprenörsdrömmen om att bygga bättre företag – inte större”
  1. Så gick Supertalangen från idé till att sälja t-shirts med ”Skam”-citat för en kvarts miljon kronor på två veckor
  2. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  3. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  4. Listan: Börsens allra bästa köp – enligt 988 analyser
  5. Experterna förklarar: Så påverkas börsen av kronraset – och här är aktierna som gynnas mest

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.