UBS: Vinstutsikterna för SCA bättre än marknaden inser – köp aktien

UBS sätter köp på SCA i sin inledande analys och lägger sig betydligt över konsensusestimaten.

Skogsbolaget SCA:s vinstutsikter fram till 2020 är bättre än vad marknaden inser.

Det menar UBS som i sin inledande analys sätter köp på aktien, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på torsdagen.

"Om vårt tes stämmer, så ser vi betydande estimatuppgraderingar framöver, vilket kommer att driva upp aktiekursen", skriver investmentbanken UBS som enligt banken själv ligger en bra bit över konsensus vad gäller SCA:s kommande år.

Banken menar att marknaden har underskattat den positiva lönsamhetseffekten av SCA:s stora investeringsprojekt i ökad massakapacitet vid bolagets anläggning i Östrand.

UBS anser dessutom att marknaden har överskattat prisnedgångarna inom, de för SCA så viktiga, slutmarknaderna för pappersmassa, förpackningar och sågat trä.

"Vi räknar med en ebitda på 2,9 miljarder kronor i estimaten för 2020 (första året med full effekt) vilket är 1 miljard över de nuvarande justerade konsensusestimaten", skriver UBS i sin analys.

Banken skriver att vid riktkursen 100 kronor skulle SCA handlas till 10 gånger multipeln ev/ebit på estimat för 2020, vilket är i nivå med branschkollegan Holmen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST