Fotograf: Therese Jansson/TT

Aktietips: Tre aktier att lägga i portföljen – och en du ska sälja

Köp Betsson, Millicom och Thule men sälj Bygghemma. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret.

Betsson har lyckats vända på skutan efter ett par motiga år, vilket bekräftades av förra veckans kvartalsrapport.

"Betsson är åter på banan med övertygande intäktsökning och kostnader i schack, vilket har lyft resultatet väsentligt. En del riskmoment kvarstår i bolaget, vilket avspeglas i den låga värderingen", skriver Affärsvärlden som ger en köprekommendation men poängterar att det är "med relativt hög risk".

Köpråd får även Millicom som enligt Affärsvärlden har lågvärderad tillväxt, kassaflödesstyrka och konsolideringsmöjligheter.

"Intjäningen tickade vidare som en klocka i tredje kvartalet och Stenbeckssfärens tillväxtmarknadsoperatör fortsätter att reas ut till betydande sektorrabatt, även mot tillväxtmarknadskollegor", skriver tidningen.

Bygghemma noterades på Stockholmsbörsen i mars men aktien har fallit över 30 procent från teckningskursen 47:50 kronor och Affärsvärlden ser inget ljus i mörkret. Rådet blir därför att sälja mot riktkursen 25 kronor det närmsta året. Aktien stängde på 31:80 kronor på onsdagen.

Analysen av Thule blev känd under onsdagsförmiddagen genom Affärsvärldens tjänst Analys+.

"Kvartalsrapporten var på det stora hela så bra som någon kan begära. Thuleaktien är en av Affärsvärldens favoriter och den bilden ändras inte med anledning av rapporten. Bolaget är något så ovanligt som en snabbväxare med utmärkt lönsamhet", skrev Analys+ om Thule.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST