Max Mitteregger Fotograf: EFN/youtube

Max Mitteregger efter börsstöket: "Det kommer nog inte vara lika enkelt att tjäna pengar framöver"

Hedgefond-förvaltaren Max Mitteregger spår fortsatt en stökig höst på börsen. Samtidigt passar han på att köpa mer i försvarskoncernen Saab.

Det har stormat på börsen den här veckan. Men till aktienestorn Max Mittereggers  belåtenhet rusade spelsystemsleverantören Netent med 15 procent i torsdagens öppningshandel. Hans hedgefond Gladiator, som totalt förvaltar knappt 5 miljarder kronor, äger 1,4 procent av bolaget, skriver Dagens Industri.

Totalt i år har Netent dock fallit omkring 30 procent. Men Max Mitteregger menar att det viktigaste är att de nu vänt till positiv tillväxt igen.

Det branta raset i Saab, ett annat av Gladiators portföljbolag, tycker han är överdrivet. 

"Saab kommer förmodligen vara en väldigt bra investering inför nästa år. Jag ligger absolut kvar och har ökat lite under de här dagarnas fall", säger han till tidningen.

Redan i augusti såg Max Mitteregger en stökig börshöst i korten.

”Jag tror att vi befinner oss väldigt nära toppen, det har jag ju sagt många gånger, men jag tror att det kan bli en stökig höst”, sade han

I den nya intervjun med Di vidhåller han sin syn.

"Det kommer nog inte vara lika enkelt att tjäna pengar framöver. Det gäller att försöka äga rätt bolag", säger han.

Nyligen stängdes hedgefonden Gladiator, som förvaltas av Max Mitteregger Kapitalförvaltning, för nyteckning från och med den 1 december 2018. 

Syftet med beslutet är att begränsa det kapital som ska förvaltas, för att säkerställa en optimal förvaltning av fondens kapital i andelsägarnas intresse.

Läs mer: Mitteregger tvingas stänga fonden för nya kunder


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST