Klimatprotesterna ökar – nu hotar över 18 000 franska toppstudenter välja bort klimatslarviga företag

Studenterna tar upp kampen om klimatet. 

I Frankrike har över 18 000 studenter på olika topputbildningar skrivit under ett manifest där de hotar att välja bort arbetsgivare som inte tar klimatfrågan på allvar.

Det är bland andra studenter på några av Frankrikes och Europas högsta rankade handelshögskolor och ingenjörsutbildningar som skrivit under ”studentmanifestet för ett ekologiskt uppvaknande”, skriver SVT.

Studenterna protesterar mot att majoriteten av de företag de förväntas jobba för fortsätter sin verksamhet som vanligt, utan en tanke på hur de bidrar till pågående klimatförändringar, artutrotning och utarmning av jordens resurser.

I dagsläget har cirka 18 000 studenter på landets toppskolor skrivit under manifestet.

”Vi har turen att kunna välja yrke och är mycket efterfrågade av företagen så vi vet att vi kan sätta press på arbetsgivarna, säger Corentin Bisot, fysikstuderande på Ecolé Polytechnique och en av initiativtagarna enligt SVT.

Protesterna handlar också om att studenterna kräver att hållbar utveckling ska ingå som ett obligatoriskt ämne på alla utbildningar.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant