ANNONS

Här är onlineverktyget som blivit ekonomens högra hand

Är du den som förväntas hålla reda på redovisning och andra ekonomiska frågor? Vare sig du arbetar som revisor, redovisningskonsult eller ekonom hjälper FAR:s digitala verktyg, FAR Online, dig att sitta inne med rätt svar i både små och stora frågor.

Sofia Wallebom, redovisningsspecialist på Grant Thornton, har lång erfarenhet från branschen.

”De anställda på Grant Thornton, som till exempel revisorer, kan ta hjälp av mig och mina kollegor i sina kunduppdrag, när det till exempel handlar om att reda ut lite klurigare redovisningstekniska frågor. Sedan håller jag en hel del utbildningar, både internt men också mot FAR.”

FAR Online är ett viktigt verktyg i Sofia Walleboms vardag. Där finns allt från de gällande lagarna och regelverken inom områden som redovisning, revision, skatt och finans liksom ett stort urval av uppslagsord på ekonomiområdet. 

Om FAR Online

FAR Online är verktyget som samlar alla ekonomiska regelverk på en och samma plats. Du kan snabbt söka rätt på de regelverk du behöver, göra anteckningar, spara bokmärken, få tag på mallar för olika användningsområden – och mycket, mycket mer!

Kika in här!

”Jag är en riktig boknörd, vilket gjorde att det tog ett tag innan jag förstod fördelen med FAR Online. Men, jag insåg ganska snabbt vilket fantastiskt verktyg det är. Där finns enormt mycket information”, säger Sofia Wallebom och tillägger:

”En stor styrka är att FAR Online har hela Rättserien, allt från ´Rätt Moms` till ´Rätt Arbetsrätt`, ja hela paketet. Jag skulle beskriva Rättserien som ett lättillgängligt uppslagsverk. ´Redovisa Rätt` är till exempel ett ypperligt ställe att ta avstamp ifrån när en redovisningsfråga ska lösas.”

Hur användbart är FAR Online i tillämpningen av K2 eller K3?

”Bokföringsnämnden har tagit fram regelverk för olika företagsstorlekar, där K2, lite förenklat, gäller för mindre företag och K3 för större företag. Jag använder mig mycket av både K2 och K3. Ibland har jag läst något men minns inte exakt var. Då är det bara att gå in i K2, i FAR Online, och använda den smarta sökfunktionen för att hitta rätt”, säger Sofia Wallebom.

FAR:s bokarkiv, med äldre lagar och normering, finns alla sparade på FAR Online. Det är en funktion som Sofia Wallebom uppskattar mycket:

”Ibland har det skett en lagförändring och då kan jag vara nyfiken på hur lagen var formulerad tidigare. Förr satt man ju och sparade alla böcker – att då kunna gå tillbaka och veta att all information finns samlat på FAR Online är jätteskönt.”

Vilka har nytta av FAR Online?

Alla som egentligen befinner sig i den ekonomiska världen, eller som på något sätt är intresserade av redovisning eller ekonomi. FAR Online är också för dig som vill hålla dig uppdaterad med det senaste – det underlättar att allt som ligger där verkligen är dagsfärskt”, säger Sofia Wallebom och avslutar:

”Det spelar egentligen ingen roll om man har arbetat tre år på redovisnings- eller revisionsbyrå eller om man som jag, har 20 års erfarenhet från branschen – man har lika stor nytta av FAR Online. Där finns något för alla.”

Kika in och upptäck FAR Online

 

 


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.