Lämnade Avanza efter 20 år – här är Hembergs nya uppdrag

Claes Hemberg kliver in som styrelseledamot i fintech-raketen Aptic som vuxit 100 procent på ett år.

Claes Hemberg, tidigare sparekonom vid Avanza Bank, och Désirée Lerider kommer att nomineras som nya styrelseledamöter i fintech-startupen Aptic.

Duon nomineras mot skäl av att de tillför väsentlig kompetens och erfarenhet när det gäller att stärka och växa varumärket utanför Norden, enligt ett pressmeddelande.

”Aptic har växlat upp för expansion och planerar för internationalisering i norra Europa. Claes Hembergs bredd och kompetens kommer att vara till stor nytta för lyckosam tillväxt på nya marknader. Désirée Leriders erfarenheter inom affärsutveckling kommer också att bli mycket värdefull för Aptics utveckling,” säger Sune Nilsson, styrelseordförande i Aptic.

Till Dagens Industri kommenterar Claes Hemberg att det är spännande att ansluta till Aptic som vuxit med 100 procent under det senaste året. Han hyllar också att Désirée Lerider, medgrundare och vd på Factum Reklambyrå, får plats i styrelsen för Aptic.

"Bolag utan mångfald går bort. Det är tyvärr vanligt att tekniktunga bolag saknar kvinnor i styrelsen", säger Claes Hemberg.

Aptic har cirka 120 anställda vid sina kontor i Skandinavien medan kunderna är runt om i norra Europa. Bolaget är onoterat.

Läs även: Claes Hemberg lämnar Avanza efter 20 år: "Jag har kämpat på ända in i kaklet"


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.