Fotograf: Unsplash

Millennials flockas till cannabisaktier – nu kommer hajpen till Norden

Millennials älskar cannabis mer än Amazon, Netflix och Twitter – i alla fall när det gäller aktier. Snart gör den första cannabisaktien dessutom entré på den nordiska aktiemarknaden.

Cannabisaktier är mer populära hos millennials än till exempel Amazon och Netflix, visar en sammanställning från nätmäklaren Robinhood.

Intresset uppges efterlikna det man tidigare sett med kryptovalutor, och en stor del av förklaringen ligger i de rejäla uppgångarna för vissa av företagen.

Ett exempel är kanadensiska Tilray som fått godkännande för leverans av cannabis till Kalifornien i medicinskt syfte. Aktien noterades i juli och är redan upp 800 procent.

Ett annat exempel är Aurora Cannabis som nyligen var i förhandlingar om att ta fram en gemensam dryck med läskjätten Coca-Cola. Även om affären i slutändan uteblev har aktien varit såpass populär att Robinhood funnit sig tvungna att stoppa nya köp av aktien på grund av den höga efterfrågan.

Dessutom kan man hänvisa till Cronos, vars ägarbas har vuxit med 95,9 procent under de senaste sex veckorna. Aktien har nu mer ägare hos Robinhood än vad gäller för Amazon, Netflix och Twitter.

LÄS ÄVEN: Rymdlegendar försvarar Elon Musks marijuana-rökning: Han är det bästa vi haft sedan Thomas Edison

Samtidigt kom i dag nyheten om att danska bolaget Stenocare, som verkar inom segmentet medicinsk cannabis, har godkänts för listning på Spotlight Stock Market. Första dag för handel är beräknad att bli den 26 oktober 2018.

I samband med listningen genomför Stenocare en nyemission om cirka 18,6 miljoner danska kronor vilken inleds på måndag, den 24 september 2018. Emissionen, med teckningskurs 8:80 danska kronor per aktie, omfattar högst 2.113.000 aktier.

Stenocare var det första bolaget på den danska marknaden att erhålla licenser från det danska läkemedelsverket om att både odla, producera och importera medicinsk cannabis.

LÄS ÄVEN: Så enkelt är det att köpa medicinsk marijuana utan att vara sjuk


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST