Fotograf: Poptech/Flickr

Vd:n som omvänder lata medarbetare till högpresterare – med en enkel mening

”Det du gör är verkligen viktigt.”

Luis von Ahn är vd för språkinlärningsappen Duolingo som värderas till 700 miljoner dollar (drygt 6 miljarder kronor). Han har enkel men enligt honom hypereffektiv strategi för att omvända medarbetare som underpresterar.

I en intervju med Financial Times säger han:

”Du kan omvända någon som är lat till att bli den mest engagerade personen om de uppriktigt tror på företaget och dig som ledare, tycker att det bolaget gör är viktigt”, säger han till Financial Times.

”Det är enormt hur motiverande det är att sitta med någon och säga: ’Det du gör är verkligen viktigt'. Jag använder den frasen ofta.”

En undersökning genomförd bland Linkedins användare från 2016 ger honom vatten på sin kvarn. I den uppger 73 procent av de som jobbar med saker de bryr sig om att de är nöjda med sitt jobb. Det kan jämföras med 64 procents nöjdhet bland övriga användare, rapporterar Business Insider.

Luis von Ahn säger till Financial Times att han inte tror på feta lönekuvert för att locka talanger. Inre motivation är betydligt viktigare, enligt honom.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST