ANNONS

Hövdings HR-chef: Så leder du ett företag utan konkurrenter

Hur är det att leda ett bolag med en riktigt innovativ produkt? Möt Jessica Johannesson från Hövding, som tillverkar en airbag för cyklister. Hon berättar om resan från idé till färdig produkt och kommersialisering.

I veckans avsnitt av PåJobbet möter Johan Segergren och Kristina Vallin Hövdings HR-chef Jessica Johannesson, som berättar om hur det är att driva ett företag med en unik produkt – och hur man arbetar när det inte finns några konkurrenter att snegla på.

“Det behöver man fundera över. Vi vill inte titta på någon annan, utan vi vill vara ett lika innovativt företag som vår produkt”, säger Jessica Johannesson i programmet.

Hon får också frågan hur man behåller kultur och värderingar när grundarna lämnar bolaget.

”Det är uppdelat. En del tycker nog det är skönt att bryta sig fria, sen finns det de som inser att det finns russin i kakan. Där har vi haft en väldigt klok vd, som har velat behålla de russinen” säger Jessica Johannesson.

I veckans avsnitt får ni höra om hennes resa till den chefsroll hon innehar idag på Hövding och hur bolaget formades till den pionjär inom huvudskydd som de är idag.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.