Fotograf: Erik Simander / TT

Victoria Silvstedt: ”Om man kan förstå sig på Trump går det att tjäna på det”

Victoria Silvstedt lever ett flärdfullt liv. Hon är ofta på resande fot och pendlar mellan sina bostäder i Monaco och New York. Intresset för pengar och trejding startade tidigt i livet.

”När jag var 21-22 år fick jag mina första stora kontrakt och då började jag försöka investera lite, men det är klart att man blir lurad jättemycket också. Så det tog ett tag innan jag fick smak på det här”, säger hon till Dagens Industri.

Valutaspekulationer är en storfavorit för Victoria Silvstedt och under ett tillfälligt besök i Stockholm förra veckan använde hon den lågt värderade kronan till hennes fördel och köpte lite fastigheter inne i stan för euro.

Att handla online lockade inte henne när hon insåg hur enkelt det var att handla impulsivt när sälj- eller köpordern bara ligger ett klick bort.

Även om hon själv inte är rädd för att ta risker poängterar hon vikten av att vara välinformerad. Själv har hon koll på Bloomberg och CNBC varje dag och rådfrågar många nära vänner inom finansbranschen.

Victoria Silvstedt har även varit bekant med Donald Trump och hans fru Melania Trump under sin tidiga modellkarriär.

"Varje gång det kommer en Trump-tweet så flyger marknaden. Men om man kan förstå sig på Trump går det att tjäna på det", säger hon.

Med det menar hon att han har en strategi att gå hårt ut för att chocka för att sedan hitta en kompromiss och lösning.

”Jag tror till exempel att han kommer att göra en uppgörelse med Kina innan mellanårsvalet i november. Nu har jag köpt lite i Kina, faktiskt, och det har redan gått upp lite.”

Trots framgången har hon råkat ut för en del fallgropar. En av dem var när hon hoppades att kronan skulle stiga mot dollarn – men sedan dess har den bara gått ner.

”Och nu är det snart val med risk för politisk röra i Sverige så den kommer nog inte att stärkas på länge än, i alla fall inte ett år.”