Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå. Fotograf: Henrik Montgomery/TT, AP

Clas Ohlson + Amazon = Sant

Under hösten kommer Clas Ohlson att inleda ett samarbete med amerikanska Amazon.

Det framgår av vd-ordet från Lotta Lyrå i rapporten för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Bolaget ska använda Amazons plattform för att erbjuda bolagets produkter till kunder i Storbritannien, lyder den korta beskrivningen av samarbetet.

Clas Ohlsons samarbete med Amazon kommer att vara en viktig försäljningskanal för bolagets egna varumärken (EMV). Och även om höstens tester gäller Storbritannien så utesluts inte framtida samarbeten med Amazon på andra marknader.

Det säger vd Lotta Lyrå till Nyhetsbyrån Direkt.

Hur stor del av sortimentet berörs?

"Nu testar vi för att se vad det ger, men också för att lära oss själva vad det innebär att arbeta med Amazon. Så hur stor del av sortimentet som kommer att finnas där vet vi inte i dagsläget", säger Lotta Lyrå och fortsätter:

"Det kommer att vara en viktig försäljningskanal för våra egna varumärken och för att öka den andelen. Det tror jag definitivt kommer att vara en inriktning. De övriga sortimentet kommer mer vara en inramning".

Andelen egna märkesvaror av den totala försäljningen låg föregående verksamhetsår 2017/2018 på 35 procent. Här har Clas Ohlson sagt att andelen ska öka "väsentligt", utan att precisera sig i tid. Egna märkesvaror har traditionellt en högre lönsamhet jämfört med det övriga sortimentet.

Kan de bli aktuellt att samarbeta med Amazon på andra marknader?

"Det här testet gör vi för hela Clas Ohlson räkning, för att förstå potentialen och lära oss av det. Så jag utesluter ingenting just nu, men i dagsläget är detta ett test", säger Lotta Lyrå.

Läs även: Här är tecknet som pekar på att Amazons hajpade Sverige-lansering snart kan bli verklighet


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST