Fotograf: Tiger of Sweden

Svenska modemärket till salu

Den danska klädeskoncernen IC Group ska göra om sin affärsmodell och sätter i och med detta upp flera varumärken på försäljningslistan, däribland Tiger of Sweden.

Förändringen kommer efter att IC Group tidigare i år sålt Peak Performance till Amer Sports för nästan 2 miljarder danska kronor.

IC kommer framgent vara mer av ett passivt holdingbolag och de kvarvarande varumärkena - Tiger of Sweden, By Malene Birger, Saint Tropez och Designers Remix - kommer att säljas när styrelsen tycker att det ligger i aktieägarnas intresse. Transformationen vara genomförd under räkenskapsåret 2019-2020.

I tisdagens rapport, avseende det fjärde kvartalet (april-juni) i det brutna räkenskapsåret, aviseras att en ordinarie utdelning om 5 danska kronor per aktie. Bolaget ska därutöver köpa tillbaka aktier för 1,75 miljarder kronor och så använda kapital från Peak Performance-försäljningen. Överskottskapital därefter kommer också att gå till aktieägarna, i form av en extrautdelning som bolaget kommer att fastställa i ett senare skede.

Rapporten visade också omsättningen för de kvarvarande verksamheterna under räkenskapsåret 2017/2018 uppgick till 1.535 miljoner kronor, en nedgång med drygt 9 procent i lokal valuta. Tiger of Swedens försäljning backade just 9 procent i lokal valuta.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.