Fotograf: Richard Drew

Köp servetter och choklad - plus ytterligare två aktietips

Proffsen har vaskat fram en köpvärd kvartett.

Börsveckan rekommenderar köp av Duni, Coor, Byggpartner och Cloetta i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Oriflame, Nordic Waterproofing och Gunnebo. Vidare genomför Börsveckan förändringar i sin utdelningsportfölj där Oriflame, Nobia och Scandi Standard utgår och ersätts av Duni, Coor och Nordea.

Kosmetikabolaget Oriflame har det motigt just nu på valutamarknaderna, i synnerhet Turkiet. Börsveckan befarar att det blir värre innan det blir bättre och ställer sig på sidlinjen tillsvidare. Tidningen sänker sitt tidigare köpråd till avvakta.

Servettillverkaren Duni har brottats med höga massapriser som bolagets prishöjningar inte hunnit kompensera för. Marginalen har därför fallit och aktiekursen med den. Aktien är nu billigare än på länge och givet den låga rörelserisken lämpar sig Duni väl i en utdelningsportfölj, anser Börsveckan som ger köpråd för aktien.

Fortsatta förvärv har drivit tillväxten för tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing men å andra sidan har det bidragit till högre finansiella risker. Värderingen har kommit upp en del sedan tidningen satte köp i början av året. Börsveckan sänker sitt råd till avvakta.

Fastighetsservicebolaget Coor har gått starkt sedan tidningen gav köpråd i början på året, men Börsveckan ser fortsatt en fin uppsida tack vare genomförda förvärv. Den fina direktavkastningen lockar också. Tidningen upprepar sitt köpråd för aktien.

Byggpartner växer på bra och andra kvartalet var inget undantag. Omsättning såväl som orderingång var riktigt bra, men lönsamheten var en besvikelse. Den svaga lönsamheten var dock hänförlig till ett par nedskrivningar och utsikterna för återstoden av året är fortfarande rätt goda. Börsveckans köpråd kvarstår.

Den kroniska underpresteraren Gunnebo har fortsatta problem med att lyfta lönsamheten och nu stuvar man om rejält i koncernen och säljer av verksamheter som tyngt resultatet de senaste åren. Frågan är dock om det räcker hela vägen fram. Tidningen väljer att avvakta ytterligare.

Konfektyrbolaget Cloetta har haft några händelserika år med förvärv, avyttringar och en vinstvarning efter en fabriksbrand och högst tveksamma insiderförsäljningar i samband med det. När Börsveckan blickar framåt lockar dock aktien i en långsiktig sparportfölj och rådet blir köp.
Henrik Öhlin


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Här är Nordens mest attraktiva arbetsgivare 2019 – Sweco som leds av Näringslivets mäktigaste kvinna 2019 på toppen
  2. Pensionsjätten satsar 740 miljoner i Northvolt – och spekulerar om Teslafabrik till Sverige
  3. Världens hetaste startup just nu – ska hjälpa bönderna att bli klimaträddare
  4. Ed Sheeran spelar mot världsrekord – drar in 7 miljarder kronor på senaste turnén
  5. Elgiganten slår rekord: Företaget växer så det knakar
  1. Att ta tåget är inte så klimatsmart som du tror
  2. Nya plastskatten – upp till 7 kronor per plastpåse
  3. Bianca Ingrossos varumärke en riktig tillväxtraket
  4. Världens hetaste startup just nu – ska hjälpa bönderna att bli klimaträddare
  5. Skapa guldkant genom kontroll över ditt kapital – ”din väg till frihet”

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.