Fotograf: Pablo Martinez Monsivais

Trump frågade företagsledare hur han skulle kunna förenkla deras vardag – nu ber han finansinspektionen överge kvartalsrapporter

Trump ska nu ha bett SEC utreda frågan.

Donald Trump meddelar på Twitter att han nu bett den amerikanska finansinspektionen, SEC, att se över om det går att överge kvartalsrapporter till förmån för halvårsrapporter. Det rapporterar Reuters.

Anledningen till uttalandet ska vara att han pratat med företagare som framhållit att det skulle tillåta mer flexibilitet och spara pengar om de slapp rapportera varje kvartal.

Med sin tweet uttalar Trump för första gången sin ståndpunkt i frågan, och ger sig in i debatten om företagstransparens.

Många menar att kvartalsrapporterna leder till ett ohälsosamt fokus på kortsiktiga resultat. Investerarna framhåller å sin sida att det är något som krävs för att skapa insyn i bolagen.

Trumps administration har tidigare sagt att de vill minska byråkratin som de menar är den främsta anledningen till att antalet börsintroduktioner sjunkit över 50 procent de senaste årtiondena.

LÄS ÄVEN: 4000 svenska jobb hotas av Trumps tullar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant