ANNONS

Så kan du trejda Bitcoins – utan att äga några

Med hjälp av CFD:er kan du trejda Bitcoins – utan att utsätta dig själv för de risker som finns med att faktiskt äga en kryptovaluta.

Är du nyfiken på Bitcoins, men samtidigt orolig för krångel med deklarationen, hackade handelsplatser och stulna kryptoplånböcker? Genom att handla med CFD:er, en typ av derivatinstrument, kan du trejda Bitcoins utan att faktiskt äga några.

När du handlar med CFD:er (”Contract for difference”) så ingår du helt enkelt ett kontrakt med din mäklare. Om du spekulerar i till exempel Bitcoins, så avgörs din potentiella vinst eller förlust av prisförändringarna i den underliggande tillgången. Äger du Bitcoin-CFD:er så speglar de Bitcoins prisutveckling, fast med all den trygghet och säkerhet det innebär att använda en stor, auktoriserad och reglerad handelsplattform. 

Om du är intresserad av att investera i Bitcoins på lite längre sikt, snarare än att använda dem som ett betalningsmedel, så finns det en rad fördelar med CFD:er.

På Plus500:s lättanvända handelsplattform kan du trejda Bitcoin-CFD:er

Här är några av de största fördelarna med Bitcoin-CFD:er

* Du behöver ingen speciell ”plånbok”. Kryptovalutor måste förvaras någonstans – antingen i lokala plånböcker (till exempel på din egen dator), e-plånböcker (på ett företags server) eller hybrider av dessa två. Det innebär att du antingen själv måste vara ett ess på it-säkerhet eller helt enkelt lita på det bolaget du förvarar valutan hos. Man ska vara medveten om att det har stulits kryptovalutor för mångmiljardbelopp när olika handelsplatser har blivit hackade.

* Du undviker krångel vid deklarationen. Varje gång du handlar Bitcoin betraktas det som en skattepliktig handel och det kan bli mycket att hålla reda på om du handlar ofta. Anskaffningsvärdet ska dessutom beräknas med genomsnittsmetoden, vilket innebär att det är det genomsnittliga anskaffningsvärdet som ska dras av vid vinstberäkningen.

* Du kan även spekulera i att Bitcoin-priset faller. Genom att ”gå kort” kan du sälja CFD:er som du inte äger och, vid en eventuell nedgång köpa tillbaka dem billigare, och på så sätt förvandla mellanskillnaden till vinst. Kom ihåg att marknaden också kan gå motsatt, och du kan förlora ditt kapital.

* Du kan dra nytta av hävstången. Det krävs bara en del av den underliggande tillgångens värde för att handla, vilket ger en naturlig hävstångseffekt. Du kan själv välja storlek på hävstången (ifall du vill ha en) – och på så sätt öka såväl risken som potentialen. 

* Du kan trejda när det passar dig. Du kan handla med CFD:er alla dagar, dygnet runt. 

Prova själv att trejda Bitcoin-CFD:er på Plus500:s lättanvända handelsplattform.

80,6% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör ha den stora risken i åtanke, och vara medveten om att du kan förlora dina pengar.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.