Fotograf: John Raoux

Teslas styrelse gör sig redo för utköpet – samtidigt faller aktien

Styrelsen planerar att möta finansiella rådgivare nästa vecka samtidigt som aktien dök med nästan 5 procent under gårdagen. 

Under gårdagens amerikanska aktiehandel föll Teslas aktie med 4,8 procent och ligger nu på 352,45 dollar per aktie. Aktien har under veckan åkt berg- och dalbana efter Elon Musks tweet i tisdags om att han överväger att köpa ut bolaget från börsen.

LÄS MERGalet rally efter Musks tweet: Därför vill han köpa ut Tesla från börsen

Teslas styrelse planerar att möta finansiella rådgivare nästa vecka för att diskutera utköp. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor.

Enligt källorna kommer styrelsen sannolikt utse en särskild kommitté för att utvärdera utköpsdetaljerna. Styrelsen uppges även ha sagt till Musk att han behöver egna rådgivare samt behöver dra sig ur utköpsprocessen i samband med att man utvärderar uppgifterna.

Detta förfarande är inte helt ovanligt, då styrelsen i Dell bad Michael Dell att skaffa egna rådgivare samt dra sig undan från diskussionerna under en liknande utköpssituation.

Musk har tidigare fört samtal med den saudiska förmögenhetsfonden om en potentiell utköpsaffär. Det är fortfarande oklart om Tesla har säkrat finansiering för en sådan affär, vilket Musk uppgav i ett twitterinlägg tidigare i veckan.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST