Beta-appen och grundarna Fotograf: Gayzer/Press

De lanserar en reseapp för HBTQ-communityn

"Vi vill se till att människor inte far illa eller drar sig ifrån att resa till vissa platser. Alla borde kunna få utforska genom att resa."

En svensk duo lanserade en ny reseapp under förra veckans Euro Pride i Stockholm. Personerna bakom är Stelios Vasilantonakis och Elin Wibell.

Appen Gayze riktar sig för tillfället till homosexuella män, men utvecklarna hoppas kunna utöka målgrupperna i framtiden. Appen ger användarna information om homovänliga resor samt knyter samman människor.

LÄS ÄVENBeth Ford blir 25:e kvinnan att leda ett Fortune 500-företag – och den första som är öppet homosexuell: ’Det är inte ingenting’

Idén till appen kom efter att en östeuropeisk gayaktivist talat om behovet av att få den internationella HBTQ-communityn att ens överväga att besöka hans hemland. Sverige är ett relativt öppet land när det kommer till homosexuellas rättigheter, men så är inte fallet för hela världen.

"Vårt mål är att stödja den internationella HBTQ-communityn genom att göra resor säkra, trivsamma och roliga. Vi vill se till att människor inte far illa eller drar sig ifrån att resa till vissa platser. Alla borde kunna få utforska genom att resa”, berättade Stelios Vasilantonakis.

LÄS ÄVENTim Cook: "Jag är stolt över att vara gay"

Appen samarbetar med ambassadörer runt om i världen. I dagsläget har Gayze ambassadörer i Tyskland, Storbritannien, Italien, USA, Singapore och Sverige. Planen är att kontinuerligt rulla ut verksamheten på olika marknader med Asien som är nästa på tur under slutet av detta år.

Vasilantonakis och Wibell har börjat leta efter potentiella investerare samt lämpliga partnerskap och samarbeten – oavsett om det är flygbolag, hotell, restauranger, städer eller företag – men utan att kompromissa på deras autenticitet eller HBTQ-communityns säkerhet.

Några av funktionerna i appen är:

  • Chatta, träffa, dejta och nätverk med lokalbefolkningen.
  • Bläddra igenom städer och sök lokala recensioner inom din favoritkategori.
  • Läs mer om situationen för HBTQ i specifika regioner.

LÄS ÄVENFunderar du på att flytta utomlands? Det här är världens 10 mest öppna, progressiva och miljövänliga länder


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST