Trump föreslår "fri marknad och fri handel"mellan EU och USA – "vi är redo"

Frihandel mellan USA och EU är ingen omöjlighet.

USA:s president Donald Trump föreslår inför EU-representanters besök i Washington imorgon att både USA och EU tar bort alla importtullar, barriärer och subventioner. Det skriver Trump på Twitter. 

EU svara med att säga att det beror på vad Donald Trump tar sig till. Kommer presidenten med nya importtullar kommer EU svara med samma medel, men unionen är också redo att diskutera sänkta tullar för alla produkter.

Det sade EU:s budgetkommissionär Günther Oettinger i en intervju i tysk radio på onsdagsmorgonen, rapporterar Bloomberg News.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker ska träffa Donald Trump i Washington på onsdagen för att diskutera handel.

Via twitter uppmanade presidenten EU och USA att slopa alla tullar, hinder och subventioner för att äntligen få "fri marknad och fri handel". Han lade dock till att USA är redo "men (EU) kommer inte göra det!"

LÄS ÄVEN: Finansbolagets chefsekonom: Trump-tweets biter inte längre på marknaden


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.