Fotograf: Henrik Montgomery/TT

Victoria Silvstedt: ”Riksbanken måste ju höja räntan snart”

Den före detta modellen satsar stenhårt på trejding.

Den svenska storstjärnan har sedan ett tag tillbaka bytt ut modell-livet mot trejding. Hon berättar om sitt liv i årets upplaga av radioprogrammet ”sommar i P1.”

Även om det ibland smyger in ett och annat modelljobb är det värdepappershandel som är Victoria Silvstedts stora passion just nu.

”Det mest spännande är att vara på marknaden”, säger hon, enligt SvD, och berättar att hon föredrar valutor och räntor framför aktier.

Hon har jobbat i flera länder världen över och efter en tid som programledare i fransk och italiensk tv satsade hon en stor summa på att euron skulle gå ner mot dollarn – och hon hade rätt.

"Då gjorde jag mig en ganska stor hacka, några hundra tusen euro i vinst. Det var den stora grejen som fick mig … beroende", säger hon.

Men trots att hon sedan unga år levt ett, till synes, ganska glammigt liv har hon fått börja om från början ibland.

”När jag först flyttade till Paris hade jag inte ens ett bankkonto.”

Under finanskraschen 2009 förlorade Victoria Silvstedt stora summor och bestämde sig för att göra sig av med sin dåvarande rådgivare och själv ta kontroll över sina pengar. Hon menar att det tagit flera år av intresse och inläsning för att bygga upp de kunskaper hon har idag.

80 procent av hennes förmögenhet är fördelad i två hedgefonder. Resterande 20 procent är hon mer våghalsig med och ”leker” med större risk.

”Marknadens gambling ger också en adrenalinkick. Just nu väntar jag på att den svenska kronan ska gå upp mot euron. Jag har väntat på det ett år, men jag tror på kronan, den kommer. Svenska riksbanken måste ju höja räntan snart”, säger Victoria Silvstedt, som också gjort läget till sin fördel:

”Tack vare den låga kronan har jag köpt fastigheter i och utanför Stockholm för mina euro och dollar.”


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.