Fotograf: Ted S Warren/AP/TT

Amazon-grundaren Jeff Bezos – nu världens rikaste i modern tid

Förmögenhet på 150 miljarder dollar.

Jeff Bezos, grundare av näthandelsplattformen Amazon, är nu världens rikaste man i modern tid. Det rapporterar Blomberg.

Med en förmögenhet som nu uppgår till 150 miljarder dollar är Bezos därmed cirka 55 miljoner dollar än Microsoft-grundaren Bill Gates, som nu alltså halkar ner på andraplatsen på listan över världens rikaste.

Läs även: Experter: Så ska Amazon krossa svenska e-handlarna – ’Kommer ha ihjäl en massa aktörer’

54-årige Bezos överträffar Gates även i inflationsjusterade termer, enligt Bloomberg. De 100 miljarder dollar Microsofts grundare uppnådde vid toppen av it-bubblan 1999 hade nämligen varit värda cirka 149 miljarder dollar i dag.

Bara i år har Jeff Bezos förmögenhet vuxit med 52 miljarder dollar. Det är mer än hela den samlade förmögenhet som innehas av Jack Ma, Asiens rikaste person och grundare av Amazon-konkurrenten Alibaba.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.