Fotograf: Ted S Warren/AP/TT

Amazon-grundaren Jeff Bezos – nu världens rikaste i modern tid

Förmögenhet på 150 miljarder dollar.

Jeff Bezos, grundare av näthandelsplattformen Amazon, är nu världens rikaste man i modern tid. Det rapporterar Blomberg.

Med en förmögenhet som nu uppgår till 150 miljarder dollar är Bezos därmed cirka 55 miljoner dollar än Microsoft-grundaren Bill Gates, som nu alltså halkar ner på andraplatsen på listan över världens rikaste.

Läs även: Experter: Så ska Amazon krossa svenska e-handlarna – ’Kommer ha ihjäl en massa aktörer’

54-årige Bezos överträffar Gates även i inflationsjusterade termer, enligt Bloomberg. De 100 miljarder dollar Microsofts grundare uppnådde vid toppen av it-bubblan 1999 hade nämligen varit värda cirka 149 miljarder dollar i dag.

Bara i år har Jeff Bezos förmögenhet vuxit med 52 miljarder dollar. Det är mer än hela den samlade förmögenhet som innehas av Jack Ma, Asiens rikaste person och grundare av Amazon-konkurrenten Alibaba.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST