ANNONS

Har du låga testosteron-värden? Gör det här testet och få svar

Funderar du på om dina testosteronvärden är låga? Eller är du bara nyfiken på hur det ligger till? Det här enkla testosterontestet ger dig en indikation.

Det manliga könshormonet testosteron bidrar till att män bland annat får mörk röst, kraftig hårväxt, stora muskler och kan reproducera sig. Testosteronnivån är som högst i 20-årsåldern, börjar minska efter 30 och blir sedan stadigt lägre med åren.

Mäta testosteronnivån

För att få ett definitivt svar på om du har brist på testosteron bör du göra ett blodprov på vårdcentralen. Men det finns ett enklare sätt att få svar på hur det ligger till.

ADAM (The Androgen Deficiency in Aging Males) är ett enkelt testosterontest som kan ge dig en indikation. Testet består av 10 frågor. När du besvarat dem får du en totalpoäng.

Hög: över 80 %
Medel: 50-80 %
Låg: Under 50 %

Ta reda på om du behöver agera

Om du har en hög poäng behöver du inte bekymra dig över din testosteronnivå ännu och kan koncentrera dig på förebyggande åtgärder.

Medelhöga eller låga poäng är inte nödvändigtvis farligt, men ger en vink om att du bör agera. Vissa män har så låg testosteronnivå att de behöver behandling med testosterontillskott, medan andra kan öka testosteronnivån genom att ändra sin livsföring.

Få en indikation på hur det ligger till med dina testosteronvärden.

Gör testosterontestet här

Prova T+ i 2 månader för endast 99:- (ord 498:-)

Läs mer om T+ här

Ökar nivån av fritt testosteron med i genomsnitt 46 %

De vanligaste tecknen på att övergångsåldern har startat hos män

Nyhet! Ett alternativ till testosterontillskott


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.