Vårdjätten bekräftar rykten om försäljning – aktien rusar

Det har surrats om att Capio kan sälja delar av verksamheten. Nu bekräftar svenska börsbolaget att diskussioner pågår.

Med anledning av marknadsrykten bekräftar Capio att diskussioner pågår som rör en möjlig avyttring av Capios icke-nordiska verksamheter.

Det skriver Capio i ett pressmeddelande.

"Capio utvärderar kontinuerligt olika alternativ för att driva tillväxt och skapa aktieägarvärde. Inom ramen för utvärderingen av flera olika alternativ har Capio kontaktats av potentiella köpare och diskussioner har inletts rörande de icke-nordiska verksamheterna", skriver Capio.

"Med Capios starka bas inom Modern Medicin och den strategiska inriktningen mot specialisering och digitalisering ser Capios styrelse att det är logiskt att utvärdera dessa kontakter för att analysera huruvida de är värdeskapande för Capios aktieägare och reflekterar det fulla värdet av Capios icke-Nordiska verksamheter", skriver bolaget vidare.

Capios styrelse bedömer att en ompositionering av Capio mot den nordiska marknaden har potential att förstärka förmågan att genomföra Capios strategiska fokus på specialisering och digitalisering, vilket driver aktieägarvärde.

"Capio kommer att återkomma med mer information när sådan finns tillgänglig. Vänligen notera att inga beslut har fattats om möjliga strukturella förändringar", skriver bolaget.

Aktien lyfter 8 procent i den inledande måndagshandeln.

Följ Capios aktie i realtid här på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST