Fotograf: Pixabay

Tre aktier att köpa nu – och en med röd varningsflagg

Köp Rovio, Tryg och Coor men avstå från Soltech. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Mobilspelbolaget Rovio har fått en usel start på börskarriären i Helsingfors, men aktiemarknaden är alldeles för negativ. Bolaget har många tillväxtben och värderingen är riktigt aptitlig. Köp aktien och lägg den i byrålådan, rekommenderar Affärsvärlden.

Läs även: Hajpen över för Angry Birds? Nu slaktas bolaget på börsen

Försäkringsbolag saknas numera på Stockholmsbörsen. Tidningen har hittat en nordisk favorit i branschen i danska Tryg. Den som söker en aktie med låg risk köper Tryg med riktkursen 179 danska kronor, rekommenderar Affärsvärlden.

Soltech Energy är en aktie- och obligationskarusell med varningsflaggar röda som en solnedgång över Mittens rike. Tidningen avstår från bolagets riskfyllda och mycket kapitalkrävande äventyr i Kina och rekommenderar sälj.

Tjänstebolaget Coor lockar med fin organisk tillväxt och goda kassaflöden. Aktien borde värderas upp. Värderingen är inte hög för ett bolag med god, kapitalsnål organisk tillväxt, bedömer Affärsvärlden som rekommenderar köp med riktkursen 72 kronor på ett års sikt.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant