ANNONS

Malin fick hjälp av ny metod mot halsbränna – slipper helt mediciner

Flertalet undersökningar visade att allt såg bra ut, men Malin Hylander led av ett diafragmabråck. En ny vetenskapligt bevisad neuromuskulär behandlingsmetod – ett träningsredskap som behandlar orsaken – gav henne livskvaliteten tillbaka.

Malin Hylander har så länge hon kan minnas lidit av halsbränna och sura uppstötningar. I en ålder av 28 år började problemen successivt förvärras till att bli riktigt akuta. Förutom en ständig klumpkänsla i halsen samt bubblig saliv, tog det tvärstopp en kväll när hon skulle svälja:

”Jag fick panik. Maten fastnade och jag tvingades uppsöka akuten.”

 Väl på sjukhuset lyste läkaren henne i halsen och sa att hon visserligen var slemmig, men i övrigt såg han inget konstigt. Läkaren skrev ut slemlösande hostmedicin. 

”Man vill ju tro på sjukvården, så jag började ta medicinen”, berättar Malin Hylander.

Flera undersökningar - ingen förklaring

Efter ett par veckor fick hon åka in akut igen. Därifrån blev hon remitterad till flera specialistläkare som genomförde olika undersökningar, men ingen kunde ge någon förklaring till vad hon led av.

”Värsta kommentaren fick jag när en läkare gick ner i näsan på mig med en slang. Han menade att jag borde förstå, att man inte kunde behandla mig för något de inte såg. Ingen tog mig på allvar och jag började nästan tro att jag inbillade mig”, säger Malin Hylander.

Efter många turer fick hon en remiss till en specialist inom orofacial medicin.

”Det blev vändpunkten. För första gången kände jag mig lyssnad på. Personalen förstod vad mina problem bestod i och kunde ge mig en förklaring till orsaken. Framförallt hade de en behandlingsmetod att erbjuda. Det var en otrolig känsla.” 

Efter en detaljerad undersökning, konstaterades det att Malin Hylander led av ett diafragmabråck och att det var orsaken till hennes olika symptom. 

”Jag fick med mig ett träningsredskap som jag skulle träna med 3 x10 sekunder före måltid, 3 gånger dagligen.” 

Symptomfri efter sex månader

Redan efter tre månader märkte Malin av en successiv förbättring, för att efter ytterligare tre månader vara helt symptomfri:

”Klumpkänslan, de sura uppstötningarna samt den bubbliga saliven försvann och jag kunde äta fasta konsistenser igen, som till exempel kyckling. Jag hade heller inga svårigheter med att svälja en huvudvärkstablett om jag behövde. Den största vinsten var nog att slippa bära runt på den inneboende rädslan över att något skulle fasta i svalget. Det var enorm lättnad”, avslutar hon. 

Så tränar du med IQoro på 30 sekunder!

Läs mer om hur du beställer samma träningsredskap som Malin använt, och hur du kan behandla problemen här. 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant