Analytikern sågar H&M: ”Inte billig, trots pressad aktiekurs”

Pressade H&M-aktien ska ned ytterligare enligt analytiker.

Handelsbanken imponerades inte av H&M:s försäljningssiffra förra veckan – och fortsätter att rekommendera sina kunder att minska exponeringen mot klädjätten. Riktkursen sänks samtidigt till 120 kronor.

”Trots att aktiekursen är pressad är värderingen av aktien inte låg. Baserat på våra prognoser för 2017/18 handlas H&M till 12,7x EV/EBIT, vilket är i linje med marknaden. Vi bedömer att risken i H&M är förhöjd till dess att bolaget lyckas stabilisera den negativa försäljningstrenden. Av den anledningen är en värderingsrabatt motiverad.”

Även SEB är negativt inställda till H&M. I fredags sänkte banken riktkursen för H&M till 99 kronor från 105 kronor. Rekommendationen sälj upprepades samtidigt, enligt Bloomberg. Analytikerna på SEB är därmed först med att värdera den svenska klädjättens aktie under hundringen.

I snitt ligger analytikernas riktkurs på 124 kronor. Och sträcker sig nu från 99 till 180 kronor. Av de 28 analytiker som följer H&M är det i dag bara 2 som har rekommendationen köp. 15 stycken säger sälj medan resten är neutrala.

H&M-aktien har backat 33 procent hittills i år. Sedan toppen i början av 2015 har aktien rasat drygt 60 procent.

Följ H&M:s aktie i realtid här på VA Finans.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant