Fotograf: Kappahl Press

Vd:n fick precis sparken - nu rusar aktien

Klädbolagets vd får sparken med omedelbar verkan och marknaden reagerar lika snabbt.

Kappahls vd Danny Feltmann avgår och Göran Bille, styrelseledamot i klädbolaget och tidigare bland annat vd för Lindex, utses till tillförordnad vd med omedelbar verkan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Att Danny Feltmann avgår är en konsekvens av att styrelsen och vd har olika syn på bolagets utveckling och prioriteringar, heter det i pressmeddelandet. Processen med att rekrytera en ny vd inleds omgående.

"Jag vill även betona att ledningsförändringen inte har föranletts av kortsiktiga försäljnings- eller resultatvariationer då försäljningen och resultatet för det tredje kvartalet 2018 förväntas vara i nivå med utfallet för det tredje kvartalet 2017", skriver styrelseordförande Anders Bülow.

Enligt SME Direkts senaste konsensus från den 29 mars väntades en nettoförsäljning om 1.191 miljoner kronor (1.217) samt ett rörelseresultat om 100 miljoner kronor (119) för innevarande räkenskapsårs tredje kvartal, mot samma kvartal i fjol.

Nyheten har fått aktien att rusa och i skrivande stund är den upp 3,99 procent.

Följ utveckingen live här. 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.