Fotograf: Clas Ohlson

Tipset: Nu är det dags att köpa en av börsens mest ratade aktier

Aktien som mer än halverats sedan förra sommaren lockar till köp.

Köp Clas Ohlson och Recipharm, avvakta med HMS Networks och sälj kredithanteringsbolaget Hoist, de råden ger Affärsvärlden i sitt senaste nummer.

Kursfallet i Clas Ohlson, som tappat 55 procent sedan toppen i augusti förra året, bedöms vara överdrivet. Om bolaget når de finansiella mål om en organisk tillväxt på 5 procent under närmast fem åren står aktien i 123 kronor vid p/e 14, motsvarande 62 procents kursuppgång, skriver tidningen.

Affärsvärlden noterar samtidigt att Clas Ohlson har halkat efter inom e-handeln, "något ironiskt eftersom bolagets ursprung är distanshandel". De påpekar också att tillväxtinitiativen utanför Norden inte har burit frukt.

Recipharm får köpråd med riktkurs 155 kronor. Rapporten för det första kvartalet ser ut att bli en vändpunkt för bolaget efter en tung period.

"Stora investeringar under de senaste åren betalar sig från i år. Borträknat fjolårets genomklappning har bolaget fördubblat omsättningen på fem år och nått en snittmarginal kring 9 procent", skriver Affärsvärlden.

Hoist ger vid dagens kurs mer risk än potential och rekommendationen blir sälj. Sötebrödsdagarna för Europas skuldköpare toppar sannolikt snart, och frågan blir därför enligt Affärsvärlden om ett betydligt större Hoist klarar att övervintra med fokus på att inkassera, strategin som bolaget klarade sig med under förra finanskrisen.

"De senaste veckorna har Italien skakat till, efter framgångar för euroskeptiska partier i valet. Att de har ens ett uns chans att rubba lagstiftning och branschpraxis kring vem som får betalt inom finanssystemet är ett hot mot skuldköpare av italienska bankfordringar, såsom Hoist och Intrum", skriver tidningen.

HMS Networks har gått starkt på börsen och rider på flera megatrender som automatisering och IoT, Internet of Things. Men en historiskt hög värdering kombinerat med flaskhalsar i leveranskedjan bör aktien gå att plocka upp på lägre nivåer.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet
  2. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  3. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  4. Bud på småbolaget får aktien att tokrusa – när börsen hankar sig över nollan
  5. Greta spränger drömgräns, skrotat BNP-mått och världens viktigaste affärsidéer – har du koll på vad som hänt i VA:s värld?
  1. Leif GW efter veckans sanslösa börsklipp: Håller hårt i aktierna – och ska köpa mer
  2. Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardär
  3. Turistmeckats bakgård: Övergivna bostäder i Italien säljs nu för bara 10 kronor
  4. Han gjorde som Musk fast decennier tidigare – kusliga likheter mellan dagens superentreprenör och Howard Hughes
  5. ”Digitala uppstickare snor kunderna – medan storbankerna kliar sig i huvudet”

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.