ANNONS

På Oatly laddar medarbetarna med Clever

Oatly vill underlätta omställningen till miljösmarta fordon genom att erbjuda medarbetare och besökare elbilsladdning.

Oatly är företaget som vill uppgradera människors liv utan att tära på planetens resurser. Genom att erbjuda havrebaserade produkter i mejeridisken vill man förenkla för människor att göra medvetna, hälsosamma och hållbara val.

”Människans klimatpåverkan är en av vår tids största utmaningar. Livsmedelsproduktion svarar för ca en tredjedel av världens totala utsläpp av växthusgaser. Ungefär hälften av dessa (eller 14,5 procent totalt) kommer från animalieproduktion. Genom att ställa om till en växtbaserad kost kan man som individ mer än halvera sin klimatpåverkan från kosten. Livscykelanalyser visar att utsläppen av växthusgaser från en liter havredryck är 80 procent lägre än från en motsvarande liter komjölk”, säger Cecilia Sjöholm, kommunikationsdirektör på Oatly.

Fossilfri produktionsanläggning

Clevers helhetslösning till Oatly

  • 10 interna laddplatser
  • Tillgång till Clevers publika laddnätverk.
  • Drift och övervakning av alla laddstationer
  • Statistik och redovisning över förbrukningen

Läs mer

Cecilia Sjöholm berättar att företaget kommer fortsätta arbeta för en hållbar livsmedelskedja. Förra året blev produktionsanläggningen i Landskrona helt fossilfri.

”Vi vill ta ytterligare steg och också påverka våra samarbetspartners att gå i samma riktning. Hållbara transporter är ett annat viktigt prioriterat område för oss, liksom att verka för hållbart jordbruk”, fortsätter hon.

I samband med den pågående utbyggnationen av fabriken satsar företaget på att utöka antalet platser för laddning av elbilar. Efterfrågan på laddning har kommit både från medarbetare och många av de entreprenörer som arbetar på Oatly i Landskrona.

”Det känns viktigt att främja omställningen till miljösmarta fordon, vilket förutsätter att vi erbjuder laddning till de medarbetare, besökare och entreprenörer som vill köra på el”, säger Cecilia Sjöholm.

Trygg helhetslösning från Clever

Valet av laddoperatör föll på Clever och numera finns tio nya laddplatser för de som vill köra på el.

”Clever levererar en helhetslösning, inte bara tekniken. För oss är det väldigt smidigt att Clever tar hand om allt från rådgivning, installation av laddstationer till administration, en smidig betallösning och laddhjälp dygnet runt”, säger Cecilia Sjöholm och tillägger:

”Dessutom fungerar deras laddstationer för alla laddbara bilar på marknaden. Att Clever även har ett utbyggt publikt laddnätverk i hela Sverige som våra användare också får tillgång till, var en viktig faktor. Tillgången till laddning längs vägen gör det ännu lättare att verkligen kunna köra på el.”


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.