Fotograf: TT/Ricardo Pinto

Efter 20 år – nu säljer Volvo och Volvo Cars legendariska seglingsracet

Världens största seglingstävling får en ny ägare. 

Efter att ha ägt och drivit Volvo Ocean Race i 20 år har verkstadsbolaget Volvo och Volvo Cars beslutat att överföra ägandet av tävlingen Volvo Ocean Race till Atlant Ocean Racing Spain S.L, enligt ett pressmeddelande. 

"Efter tjugo år tycker vi att det är dags att överlåta ansvaret för den här prestigefyllda tävlingen till en ny och kompetent ägare som har fokus, erfarenhet och kunskap för att utveckla tävlingen ännu mer”, säger Björn Annwall, marknadschef på Volvo Cars i bolagets pressmeddelande.

Atlant Ocean Racing Spain uppges ha anknytning till vissa medlemmar i den nuvarande tävlingsorganisationens ledningsgrupp. I november i fjol utsågs det spanska bolagets toppchefer och grundare, Richard Brisius och Johan Salén, till ledare för årets upplaga av Volvo Ocean Race.  

Volvo Cars ska fortsätta att stödja nästa race som sponsor, med fokus på hållbarhet.

"Volvo Ocean Race har varit ett utmärkt sätt för oss att stärka våra kundrelationer och varumärke samtidigt som vi skapat engagemang och kunnat presentera företaget och våra produkter för en global publik." säger Kina Wileke, Executive Vice President för Volvo Group Communication.

Nuvarande Volvo Ocean Race genomförs som planerat och kulmineras i Haag i slutet av juni. Nästa upplaga av tävlingen är planerad för 2021-2022.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant