Dwayne "The Rock" Johnson i en scen ur filmen Rampage Fotograf: AP/TT

"The Rock" investerar i kändisarnas favoritstartup: Atom Tickets

Med 1 miljard kronor i ryggen vill Atom Tickets flytta biljettförsäljningen online. Nu får de ytterligare muskler, i form av skådespelaren och ex-wrestlaren Dwayne Johnson.

Skådespelaren och tidigare wrestlingstjärnan Dwayne Johnson, även känd som The Rock, har tillsammans med sin tidigare fru och affärspartner Dany Garcia gjort en investering i Atom Tickets, en startup som säljer biljetter online. Det rapporterar Variety.

Storleken på placeringen eller vilken andel de får i Atom Tickets avslöjas inte. Däremot framgår det att paret kommer att anta en rådgivande roll i den vidare tillväxten av Atom Tickets.

Atom Tickets grundades 2014 och har sedan dess mottagit investeringar på motsvarande över 1 miljard kronor från bland annat Disney och 20th Century Fox Film. Atom Tickets app låter användarna bjuda in sina vänner för att se filmer, medan betalningen skes separat. Istället för pappersbiljetter används QR-koder. 

Genom Dwayne Johnsons investering breddas skaran av kändisar som valt att engagera sig i företaget. Sedan tidigare har man Steven Spielberg, JJ Abrams och Tyler Perry bland sina rådgivare.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.