Expertens dom: Tesla Model 3 håller inte måttet – här är största bristerna

Teslas Model 3 är inte tillräckligt bra för att rekommenderas av Consumer Reports.

Bilens acceleration hyllas, liksom körräckvidden och kontrollen över fordonet under körning. Men samtidigt noteras brister på flera områden, speciellt med bromsarna.

Dessa pekas ut av bilmagasinet för att vara svaga eftersom Model 3 behöver en längre inbromsningssträcka än till exempel Fords pickup F-150 när båda bilarna körs 100 kilometer i timmen.

En annan nackdel med Model 3 är tryckskärmen i bilen. Den spelar en central roll och kräver att även de enklaste uppgifterna, som att korrigera backspeglarna, måste gå genom den. Enligt Consumer Reports är detta onödigt tidsslöseri och dessutom en potentiell fara då förarens blick ofta måste flyttas från vägen till skärmen.

Consumer Reports sade sig inte heller vara nöjda med de obekväma sätena i bakre delen av bilen och den höga ljudnivå som uppstår vid körning på motorvägen.

Consumer Reports har sagt att den bästa bilen från Tesla var den större och dyrare Model S. Samtidigt är detta inte första gången man väljer att pika Tesla. Elbilstillverkaren fick inte heller en rekommendation från Consumer Reports för sin Model X crossover SUV.

LÄS ÄVEN: Goldman Sachs: Tesla behöver få in 10 miljarder dollar senast 2020 – tror på 30 procents aktiekollaps


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.