Anders Holmberg, vd på Cherry, till höger, och Morten Klein, styrelseordförande för Cherry, till vänster, ringde in Stockholmsbörsen onsdagen den 18 oktober när bolagets B-aktier började handlas på Mid Cap på Nasdaq Stockholm. Fotograf: Nasdaq/Press

Cherrys vd anhållen – utreds efter vältajmat aktieköp

En vältajmad aktieaffär i slutet av mars gjorde att Ekobrottsmyndigheten fick upp ögonen för Cherrys vd Anders Holmgren. Nu anhålls han och utreds för insiderbrott.

Cherry har informerats om att Ekobrottsmyndigheten, EBM, har inlett en förundersökning avseende misstänkt insiderbrott med anledning av aktiehandel av Cherrys vd Anders Holmgren.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Cherrys aktie handlades ned omkring 3,5 procent efter att nyheten blev känd. Cherry erbjuder kasinon på nätet och restauranger och lotterier på nätet.

Ekobrottsmyndigheten har under förmiddagen genomfört husrannsakan vid Cherrys huvudkontor i Stockholm och i samband med denna anhölls Anders Holmgren.

"Cherry kommer att samarbeta fullt ut med Ekobrottsmyndigheten i förundersökningen", heter det.

Under tidsperioden som undersökningen pågår kommer Gunnar Lind, ordförande i Cherrys revisionsutskott, att agera som tillförordnad vd för Cherry.

I slutet av mars köpte Anders Holmgren aktier i Cherry för 12 miljoner kronor. I mitten av april gjorde bolaget en omvänd vinstvarning. Rörande det vältajmade aktieköpet kort före den positiva vinstvarningen sade vd:n till Nyhetsbyrån Direkt att en positiv magkänsla låg bakom.

"Man får en bra magkänsla hur det går när man jobbar med någonting, momentum och hur det känns. Men man har ingen faktisk information förrän man sammanställt allt. Man har ju en känsla hur det går, allmänmässigt sett", sade han den 16 april.

Huruvida Ekobrottsmyndighetens förundersökning avser vd:ns köp i slutet av mars framgår inte av pressmeddelandet.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.