Triss i köpvärda aktier

Spel och balkonger hittar vi bland veckans första aktietips.

Börsveckan ger köpråd till Cherry, Balco och Flexqube i den senaste utgåvan. Några avvakta-rekommendationer delas också ut samt ett säljråd.

Nedan en sammanfattning av Börsveckan nummer 21 2018:

Köp Cherry: Efter ett svagt 2017 inom operatörsverksamheten syntes förbättringar för Cherry i slutet på förra året och den omvända vinstvarningen för årets första kvartal visar att ledningen är tillbaka på rätt spår.

Följ börsen i realtid på VAfinans!

Avvakta Ages: Fordonsunderleverantören har begränsade möjligheter att höja priserna till kund vilket gör att det blir svårt att skapa en hög och hållbar lönsamhet över tid. Utöver det ser skuldsättningen hög ut.

Sälj Xano: Få bolag har haft en sådan dramatisk kursutveckling som Xano vars aktie rusat rejält de senaste åren. Bra verksamhetsutveckling och förvärv har lyft lönsamheten rejält men värderingen börjar bli krävande.

Köp Balco: Balkongbolaget tappade lite fart i tillväxten under första kvartalet men Börsveckan tror att det var temporärt och anser att utsikterna ser ljusa ut på sikt. Aktien värderas försiktigt och borde kunna ge en god avkastning det närmaste året.

Avvakta Recipharm: 2017 var inget höjdarår för kontraktstillverkaren men förvärv har lyft omsättningen samtidigt som det genomförts nedläggningar av kapacitet. 2018 är bolaget rustat för tillväxt.

Avvakta Concentric: Den välskötta underleverantören till fordonsbranschen lever i den bästa av världar just nu men ljusa utsikter för branschen och rekordmarginaler. Kan det blir så mycket bättre? Vi tror inte det.

Köp Flexqube: Första rapporten som börsnoterat bolag bjöd på upplyftande läsning. Tillväxttakten är hög med en omsättning som fördubblats och med samma fart i orderboken är utsikterna ljusa även för kommande kvartal.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent
  2. Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter
  3. Rekordkvartal får specialisten att rusa på börsen – allt om dagens rapporter
  4. Trump ställde Twitters vd till svars i Vita huset: Varför krymper min följarskara?
  5. Är fri frakt på väg bort inom e-handeln? Zalandos helomvändning kan vara början till slutet
  1. Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent
  2. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  3. Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter
  4. Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet
  5. Är fri frakt på väg bort inom e-handeln? Zalandos helomvändning kan vara början till slutet

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.