Framtidens energilösningar - Här kan din idé få 300 000 i startkapital - Hållbar energi
ANNONS

Framtidens energilösningar - Här kan din idé få 300 000 i startkapital

Omställningen till förnybar och hållbar energi kräver kraft och resurser. Här berättar Sara Hamlin, projektledare för :agile på E.ON om hur man inom startupvärlden möter förändringar - och hur just du kan förverkliga din idé. 

Som storbolag insåg E.ON att de hade mycket att lära av startupkulturens snabbhet och rörlighet. Därför startade man :agile – en accelerator för startups där de antagna idéerna blir erbjudna coaching och upp till 300 000 kronor i startkapital. 

”Just nu genomgår energibranschen en radikal förändring och stort fokus ligger i allmänhet på att ställa om till förnybar energi/hållbar energi eftersom energilandskapet håller på att förändras. Satsningen på :agile blev därför väldigt viktig för oss för att kunna möta nya förutsättningar med stark innovationskraft”, berättar Sara Hamlin, projektledare för :agile på E.ON. 

Viktigt att ligga i framkant

Satsningen är viktig för att kunna ligga i framkant med smarta energilösningar, men även för att utveckla marknaden och kunna röra sig framåt i dagens snabbt föränderliga bransch.

:agile

E.ON vill vårda nya affärsidéer och tar dem till liv med kunskap från energisektorn. :agile började i maj 2013 för att stödja ett av E.ONs många mål: att främja innovation.

 Läs mer om :agile och ansök här! 

”Vi har varit i samma kultur länge, och det är inte lätt att styra om. Acceleratorn är ett bra verktyg för att se vad som händer i världen och snabbt kunna göra förändringar. Man kan inte bara jobba inifrån och ut, utan behöver samarbeta med marknaden och utvecklas tillsammans.”

Syftet med satsningen är att uppmuntra nya affärsidéer och stärka kollegornas idéer och kompetens, men även att uppmuntra externa idéer inom branschen. Därför är hälften av deltagarna i :agile medarbetare på E.ON och hälften externa. 

 

Sara Hamlin, projektledare :agile

”Huvudsyftet är att hitta nya affärsmodeller och sätt att arbeta, men också att förändra kulturen internt. Man får mycket mer synergier i företaget och vi syns i olika sammanhang. :agile har gett oss många samarbeten både med interna och externa bolag som deltagit.”

Extern satsning öppnade fler möjligheter

Den externa satsningen tillför en hel del, och arbetet med att hitta energirelaterade affärsidéer både inom och utanför E.ON fortsätter. Nästa start är i höst, och ansökningen håller öppet fram till tredje juni. Företagare, nybörjare, uppfinnare och studenter med en brinnande affärsidé uppmanas att ansöka till :agile, som kan vara början på en lång resa inom hållbar energi. 

”Vi är intresserade av utmaningar och nyfikna på nya sätt att angripa hållbarhetsfrågor. Jag försöker att inte ha så många kriterier utan vill se alla idéer, skulle det vara en idé som inte passar in i :agile men känns skitbra, då försöker jag föra den vidare inom organisationen för att hitta andra typer av samarbeten”, avslutar Sara Hamlin. 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. ”Vad är din största svaghet?” – Så här ska du svara enligt experterna
  2. Lundinfamiljen har tröttnat på Africa Oil – överväger utköp från börsen: "Affären är väldigt logisk"
  3. Konflikten tilltar mellan USA och Turkiet – nu uppmanar Erdogan till bojkott av Iphone
  4. En av världens rikaste kryptoinvesterare släppte just en bitcoin-låt – och den är lika optimistisk som underhållande
  5. Bjöd in till bröllop på blockkedjan – nu ska Superblocks hjälpa visionärer skapa decentraliserade appar
  1. Fick nej 500 gånger och inte en enda jobbintervju – nu är hans startup en maktfaktor i mäklarbranschen
  2. Rika som troll – det är Rusta det
  3. Valutakollapsen: Svenska kronan nådde nyss sin näst lägsta nivå – på 108 år
  4. De är Sveriges 13 hetaste startups 2018, enligt riskkapitalister
  5. Här är aktierna som haussas mest på Stockholmsbörsen just nu

För dig som prenumerant