Fotograf: Pressbild Duni/Carnegie

Här är fondesset Simon Blechers bortglömda pärla

Han hoppas att bolaget ska använda den starka balansräkningen till ett par förvärv i Europa och Asien.

Nu presenterar Simon Blecher, som förvaltar Carnegie Sverigefond, sina förändringar i fonden under april. Det är framförallt två aktier han lyfter fram: Industrivärden och Duni.

”Vi ökade innehavet i Industrivärden C då rabatten plötsligt gått från 6 till 7 procent till närmare 15 procent; glöm inte att utdelningen fås utan rabatt och eftersom denna vidarebefordras direkt från innehaven får vi allt annat lika en högre utdelning via Industrivärden. Och vi gillar portföljen, som efter försäljningen av halva posten i SSAB innehåller allt mindre risk”, skriver förvaltaren i ett månadsbrev till sina fondägare.

Simon Blecher lyfter också upp servettillverkaren Duni som ett intressant bolag, och menar att det hamnade i skymundan i april då den stora rapportfloden kom in. Simon Blecher träffade också under perioden den nya vd:n Johan Sundelin. Fondförvaltaren hoppas att Duni-chefen skall använda den starka balansräkningen till ett par förvärv i Europa och Asien.

Under april steg Carnegie Sverigefond med 3,1 procent. Hittills i år är fonden upp med cirka 1,5 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST