Fotograf: Tomas Oneborg/SvD/TT

Bostadsutvecklaren faller fritt på Stockholmsbörsen efter att ägaren bett om nya pengar

Femtedel av börsvärdet raderades ut på bara några minuter.

Tobin Properties huvudägare Klövern föreslår inför årsstämman i Tobin en företrädesemission om 225 miljoner kronor i bostadsutvecklingsbolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Skälet till nyemissionen är att öka den finansiella beredskapen i bolaget. Dessutom har en snabb hantering av en ny detaljplan i Nacka tidigarelagt en betalning om cirka 200 miljoner kronor till säljaren av byggrätterna", skriver bolaget.

Aktieägare i Tobin Properties har företrädesrätt att teckna en ny stamaktie i Bolaget för varje befintlig stamaktie Teckningskursen har fastställts till 11 kronor per ny stamaktie.

Teckningsperioden för nyemissionen kommer att löpa från den 8 juni 2018 till och med den 25 juni 2018.

Aktien rasar 20 procent i den inledande handeln på torsdagen. Följ aktien i realtid här på VA Finans.

Beskedet följer bolagets vinstvarning på onsdagen. Tobin sänker sin prognos för rörelsevinsten under 2018 till 150-200 miljoner kronor, ned från tidigare bedömning 250 miljoner kronor.

"En förbättring av marknadsläget kommer inte ske i en handvändning, men vi ser allt fler positiva signaler. Med försiktig optimism ser vi fram emot resterande delen av 2018", säger bolagets vd Erik Karlin i rapporten.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.