Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

3 fina köplägen på börsen – men aktien som rusat 269% på ett år ratas

Affärstidningen korar nya favoriter på börsen.

Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i Engelska Skolan, finländska skogsmaskinsbolaget Ponsse och tjänsteföretaget Wise Group. Rekommendationen avvakta gäller för THQ Nordic.

Det framgår av tidningens senaste nummer.

Utbildningsbolaget Engelska Skolan är en populär friskola med 161.000 elever i kö till 24.000 platser och är på tapeten inför höstens riksdagsval. Sedan slutet av januari har dock aktien tappat hela 25 procent och Affärsvärlden anser att det har lett till ett köpläge.

Aktien i finländska Ponsse, som tillverkar skogsmaskiner, har lyft 30 procent under det senaste året. Konjunkturuppgången i skogen har som bekant lyft skogsaktier som Stora Enso och Holmen till ständigt nya rekordnivåer, vilket har bidragit till ökad efterfrågan för underleverantörer som Ponsse. Affärsvärlden anser att det är för tidigt att sälja och att aktien har potential att gå bättre än börsen under det kommande året.

Affärsvärldens rekommendation för aktien i bemanningsföretaget Wise Group släpptes redan på onsdag, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om då. Aktien har, enligt Affärsvärlden, utvecklats negativt sedan inledningen på fjolåret med ett kursfall från drygt 70 kronor till nuvarande knappa 53 kronor. Affärsvärlden anser att fallet har gett en lockande rabatt och rekommenderar alltså köp.

THQ Nordic har rusat 269 procent senaste året och Affärsvärlden anser att värderingen i dataspelsföretaget har sprungit iväg alldeles för mycket för att motivera dagens kurs. Rådet blir därför att vänta med THQ Nordic.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.