Polestar 1 är en hybrid, renodlad elbil som lanseras under 2019 Fotograf: Polestar

Volvo har satt prislappen på nya Tesla-utmanaren – nästan dubbelt så dyr som Model S

En saftig prislapp för Volvos nya Tesla-utmanare.

Volvo Cars har offentliggjort priset för sin första bil från prestandamärket Polestar. Under bilmässan i Peking.

Den nya elbilen kommer att kosta ungefär 1,6 miljoner kronor räknat på prissättningen i Europa, där en Polestar 1 kommer att gå på 155 000 euro. Det är nästan dubbelt så mycket som Teslas utmanare i lyxmodellsegmentet, Model S, som kostar 900.000 kronor.

Polestar 1 presenterades i höstas och förra månaden öppnade Volvo orderböckerna för hybridbilen. Enligt uppgift har hittills över 7 000 personer i 18 länder uttryckt intresse för att äga fordonet, står det i ett pressmeddelande.

Thomas Ingenlath som är vd för Polestar uppger vidare att bolaget redan under 2019 kommer att lansera sin nästa bil. Det blir då en renodlad elbil i mellanklassen som sedan följs upp av en elektrisk SUV.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.