Polestar 1 är en hybrid, renodlad elbil som lanseras under 2019 Fotograf: Polestar

Volvo har satt prislappen på nya Tesla-utmanaren – nästan dubbelt så dyr som Model S

En saftig prislapp för Volvos nya Tesla-utmanare.

Volvo Cars har offentliggjort priset för sin första bil från prestandamärket Polestar. Under bilmässan i Peking.

Den nya elbilen kommer att kosta ungefär 1,6 miljoner kronor räknat på prissättningen i Europa, där en Polestar 1 kommer att gå på 155 000 euro. Det är nästan dubbelt så mycket som Teslas utmanare i lyxmodellsegmentet, Model S, som kostar 900.000 kronor.

Polestar 1 presenterades i höstas och förra månaden öppnade Volvo orderböckerna för hybridbilen. Enligt uppgift har hittills över 7 000 personer i 18 länder uttryckt intresse för att äga fordonet, står det i ett pressmeddelande.

Thomas Ingenlath som är vd för Polestar uppger vidare att bolaget redan under 2019 kommer att lansera sin nästa bil. Det blir då en renodlad elbil i mellanklassen som sedan följs upp av en elektrisk SUV.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant