Den krisande leksakskedjan avvisar miljardärsbud

Budet hade kunnat rädda kedjan från att stänga fler butiker.

Amerikanska leksaksbutikskedjan Toys R Us har avvisat ett bud som skulle ha räddat flera butiker från att stänga.

Det skriver Financial Times som nämner att Wall Street Journal var först med nyheten.

Det är Isaac Larian, affärsman och vd för leksakstillverkaren MGA Entertainment, som erbjudit 675 miljoner dollar för Toys R Us amerikanska butiker och 215 miljoner dollar för de kanadensiska butikerna. Budet motsvarar ett värde väsentligt under det som Toys R Us vill ha, sade en person med insyn i ärendet till FT.

Isaac Larian, som enligt Forbes har en uppskattad nettoförmögenhet om 1 miljard dollar, sade att han inte visste något om att Toys R Us har avvisat hans bud och att om så är fallet skulle det vara en "stor besvikelse."

"Det är våra förhoppningar och förväntningar att vi kan fortsätta att delta i budprocessen så att vi kan fortsätta kämpa för att rädda Toys R Us", sade han.

Toys R Us ansökte om konkursskydd i fjol efter att länge ha kämpat med stora skulder. Tidigare i år har bolaget börjat likvidera lagret i sina 735 butiker i USA. Toys R Us var en gång börsnoterat men 2015 köpte Bain Capital, KKR och Varnado Realty ut bolaget för 6,6 miljarder dollar.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.