ANNONS

Visas upp i april: Här är tekniken som ska höja kvaliteten på svenska sjukhus

Hospital DMD, en helt ny skärmlösning för sjukhuset, kommer att visas i AMAB:s monter på Vitalis i april. 

”Vi ser gärna många besökare för att kunna hitta intressanta pilotprojekt med olika verksamheter inom vårdsektorn i Norden”, säger Kim Myrin.

Från patient-tv och personalskärmar till informationstablåer – med Hospital DMD förenklas kommunikationen och informationen på sjukhuset genom att alla digitala skärmar nås via ett system. Systemet har tagits fram utifrån vårdens behov, och som totalleverantör sköter AMAB allt från centralutrustning till specialanpassade fjärrkontroller. 

”Systemet förbättrar inte bara patientens upplevelse. Den stora fördelen är dess kapacitet att tidseffektivisera för personalen med olika arbetsflöden, så som vårdarbete men också kommunikation och vårdnära service”, berättar Kim Myrin på AMAB.

Avdelning 83 på Södersjukhuset i Stockholm är ett av pilotprojekten. 

AMAB

AMAB är en ledande leverantör av patientsignalsystem, trygghetssystem och säkra digitala lösningar till vårdsektorn. Med över 40 års branscherfarenhet levererar de högkvalitativa och flexibla system, bland annat den heltäckande skärmlösningen Hospital DMD.

Läs mer och anmäl dig till Vitalis på hospitaldmd.se

”Skärmarna är en viktig del i vår personcentrerade vård. På rondvagnen har vi en skärm som vi kopplar upp mot den stora skärmen i patientrummet, sedan skriver vi rondanteckningar och gör en vårdplan tillsammans med personen. Med skärmen kan vi också förklara röntgenbilder och provsvar på ett mer pedagogiskt sätt”, säger Kajsa Grav, projektdrivande undersköterska på avdelning 83, och fortsätter:

”Patienten kan också använda sin skärm till att exempelvis titta på tv, surfa eller spegla sin mobiltelefon. Vi i personalen kan skicka meddelanden via skärmen och planerar även att lägga in olika instruktionsfilmer, detta förenklar för patienten att aktivt medverka i sin vårdplanering.”

Den som vill veta mer om Hospital DMD kan besöka Vitalis på Svenska Mässan i Göteborg den 24–26 april.

”Besökarna kommer att kunna se hela lösningen och diskutera hur vi kan starta ett pilotprojekt utifrån deras behov. Vi ser oerhört positivt på att arbeta i pilotprojekt eftersom vi får möjlighet att utveckla produkten tillsammans med verksamheten”, avslutar Kim Myrin.
 

 

Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. ”Dags att fyndköpa nischbanken som lockar med hög direktavkastning”
  3. Personalslakt på Fingerprint Cards: Tre av fyra får gå från Skånekontoret
  4. Medias iskalla profetia i en notis från 1912 – fick skrämmande rätt om klimatkrisen
  5. Googles superfuturist Ray Kurzweil: Minimera riskerna i ditt liv de närmaste 10 åren så har du en god chans till ett evigt liv
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  3. Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det
  4. Coca-Cola hoppar på senaste hälsotrenden – ska sälja kombucha
  5. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis

För dig som prenumerant