Cygni har blivit framröstat som en av landets bästa arbetsgivare fem år i rad. Fotograf: Pressbild.

Han leder den bästa arbetsplatsen – med nöjda medarbetare som affärsidé

IT-konsultbolaget Cygni har blivit utnämnt till en av landets bästa arbetsplatser fem år i rad. I intervjun med vd:n Jon Persson, berättar han om varför han inte ser sig själv som entreprenör och om hur han har skapat ett bolag med byggstenar som rättvisa, jämställdhet och nöjda medarbetare.

Jon Persson, grundare och vd för IT-konsultbolaget Cygni, beskriver sig själv som en person som egentligen aldrig sett sig som - eller tänkt bli - en ledare. Han har varken varit plutonchef i lumpen eller kapten för hockeylaget.

Historien bakom Cygni, började när han som 27-åring blev chef för första gången, på konsultbolaget HiQ.

”Jag hade aldrig tänkt bli chef och det kändes som ett tungt ansvar. Särskilt rekryteringsdelen, där du som chef ger löften till den du ska anställa som du sedan måste hålla. Jag tänkte mycket på det och fick gå en kurs för nyblivna chefer, som fokuserade mycket på reflektion och självinsikt”, säger Jon Persson.

Även om kursen gav en hel del insåg han ganska snart att hur mycket han än jobbade på sina egna styrkor och svagheter, kunde han bara påverka medarbetarna till en viss del. Företaget i stort påverkar så mycket mer. Där föddes idén om det egna konsultbolaget Cygni.

“Jag hade massa idéer jag ville genomföra som chef men fick inte igenom dem i ledningsgruppen. Då uppstod tanken om att skapa ett eget bolag med nöjda medarbetare som affärsidé. Givetvis måste varje bolag även ha ekonomisk bäring och jag såg redan då att bristen på bra konsulter skulle bli ett problem i IT-branschen”, berättar Jon Persson.

Trots det var det ingen självklarhet att blir entreprenör. Han kommer inte från en familj med företagare och till skillnad från många kursare på Kungliga tekniska högskolan drömde han inte om att starta bolag. Så än idag känner han sig inte som en entreprenör utan snarare som en ingenjör och en riktig konsultsjäl.

Efter drygt tolv år som bolag går det hur som helst att konstatera att Cygni och Jon Persson har uppnått sin vision - att ha glada och nöjda medarbetare. Bolaget har blivit framröstat som en av landets bästa arbetsgivare fem år i rad och lockar ständigt till sig de främsta IT-talangerna.

Jon Persson berättar vidare att byggstenar som respekt, rättvisa, transparens, stolthet och konfliktfrihet är väldigt viktiga för bolaget och är något som märks i företagskulturen.

Retorikern Elaine Eksvärd var med som föreläsare på Cygnis konferens förra året och blev där imponerad över att bolaget var så konfliktlöst - “Jag förstår verkligen att Cygni har vunnit bästa arbetsplats fyra år i rad. Vilka människor”, skrev hon i ett blogginlägg efteråt.

När det kommer till jämställdhet, har det varit en självklar komponent för Jon Persson redan från starten av Cygni.

”Vi är 50/50 kvinnor och män i ledningsgruppen vilket känns bra. Men bara för att man har en jämn könsfördelning betyder det inte att man är jämställda, det pratar vi om mycket. Sedan har vi som alla andra IT-bolag svårt att hitta tjejer som är specialister inom vissa områden, men jag önskar att det skulle vara 50/50 även där”, säger Jon Persson.

Ett konkret exempel på att jämställdheten är viktig är att bolaget erbjuder ett generöst tillägg till föräldrapenningen för att alla ska ta ut sin föräldraledighet, även pappor. Förmånen har gjort att kvinnor och män på företaget idag tar ut lika stor föräldraledighet.

”Personer som rekryterar en kvinna i 31-årsåldern med barn, tar oftast med i beräkningen att hon kommer skaffa ett till, det funderar de aldrig på om det är en man. Här måste allas inställning ändras och föräldraförsäkringen borde vara individuell. Alla mår bra av ett jämställt samhälle, det finns inga argument mot. Har man inte koll på vad det handlar om får man läsa på”, konstaterar han.

I höstas träffade Cygni en grupp med KTH:s bästa ingenjörsstudenter inom IT, som kommer att kunna välja och vraka bland uppdragen på arbetsmarknaden. Jon Persson berättar om en situation som uppstod när ett annat bolag skulle presentera sig för de lovande studenterna.

”En tjej räckte upp handen efter ett tag och ställde frågan hur arbetar ni med jämställdhet? Företagsledaren svarade det gör vi inte. Då reste sig hela studentgruppen upp och gick ut. Där gick en grupp framtida talanger ut genom dörren och de kommer inte att komma tillbaka till det företaget.”

Jon Persson påpekar att det är helt avgörande att vara en bra arbetsplats på en het marknad. De bolag som inte är det kommer varken att kunna rekrytera de bästa medarbetarna eller att göra bra resultat. Han tycker också att bra chefer är något av det viktigaste för företag idag.

”Det är viktigt att ha bra personer i ledningen, så att medarbetarna känner en stolthet över företaget. Man kan inte ha en gris som chef”, säger han och fortsätter.

”Jag tror att alla bolag måste förändra sin syn på vad en bra chef är. Många chefer idag drivs av fel saker, som makt och pengar. Ofta är de bästa ledarna de personer som inte ville bli chefer från början.”

Läs också: Topplistan: Det här är Sveriges bästa arbetsplatser just nu