Knäppte Messi & Co på näsan i historisk vändning – nu rusar fotbollsaktien 20%

Den italienska fotbollsklubbens aktie rusar.

Den italienska fotbollsklubben Romas aktie rusar 20 procent i onsdagens öppningshandel på Milanobörsen efter att laget slagit ut Barcelona ur Champions League. Roma är därmed klart för sin första semifinal i turneringen på 34 år.

Romas förutsättningar att ta sig vidare i turneringen såg minst sagt tuffa ut inför hemmamöte mot Barcelona på tisdagskvällen. Med sig från bortamatchen mot Barcelona hade Milanoklubben 1-4 vilket innebar att Roma var tvingat att vinna med minst 3-0.

När klockan stod på 94 minuter och domaren blåste av stod det just 3-0 till Roma efter att Kostas Manolas nickat in det sista målet i den 83:e matchminuten. Att det avgörande målet kom från just Kostas Manolas skalle kändes sannolikt som en stor lättnad för Romabacken eftersom han stod för ett självmål i det första mötet mot Barcelona.

Det andra laget som på tisdagen gick vidare från Champions Leagues kvartsfinaler var Liverpool som slog ut Manchester City. På onsdagskvällen spelas de två återstående kvartsfinalerna: Bayern München mot Sevilla och Real Madrid mot Juventus.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.