Fotograf: Susanne Nilsson/Flickr

Elbilarna på väg att ta över i Sverige – snart är de dubbelt så många

Antalet laddbara bilar i Sverige väntas fördubblas på 15 månader.

Antalet laddbara bilar kommer att fördubblas inom de kommande femton månaderna – från drygt 50 000 laddbara bilar till drygt 100 000. Det förutspår organisationen Power Circle som för statistik över antalet nyregistreringar av laddbara bilar i Sverige.

Under mars månad ökade antalet laddbara bilar i Sverige med 2 135 bilar vilket är ett nytt månadsrekord. Totalt finns enligt Power Circle 50 579 laddbara bilar registrerade i Sverige och enligt organisationen är ökningen av laddbara bilar häpnadsväckande. Jämfört med mars månad förra året tillkom 73 procent fler laddbara bilar och de senaste 18 månaderna har antalet laddbara bilar i Sverige fördubblats.

”Vi går in i en spännande period nu. Beskedet om miljözoner och tidigare beslutade styrmedel som snart träder ikraft tror jag sammantaget kan ge en större effekt på marknaden än vad många tror. Men jag skulle vilja se en tydlig strategi från regeringen och dess myndigheter avseende elektrifieringen av vägtransporter och infrastruktur för detta, vilket saknas idag”, säger Olle Johansson, vd för Power Circle, i en kommentar.

Den här artikeln publicerades först i Aktuell Hållbarhets omvärldsbevakningstjänst Direkt.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST