Fotograf: Susanne Nilsson/Flickr

Elbilarna på väg att ta över i Sverige – snart är de dubbelt så många

Antalet laddbara bilar i Sverige väntas fördubblas på 15 månader.

Antalet laddbara bilar kommer att fördubblas inom de kommande femton månaderna – från drygt 50 000 laddbara bilar till drygt 100 000. Det förutspår organisationen Power Circle som för statistik över antalet nyregistreringar av laddbara bilar i Sverige.

Under mars månad ökade antalet laddbara bilar i Sverige med 2 135 bilar vilket är ett nytt månadsrekord. Totalt finns enligt Power Circle 50 579 laddbara bilar registrerade i Sverige och enligt organisationen är ökningen av laddbara bilar häpnadsväckande. Jämfört med mars månad förra året tillkom 73 procent fler laddbara bilar och de senaste 18 månaderna har antalet laddbara bilar i Sverige fördubblats.

”Vi går in i en spännande period nu. Beskedet om miljözoner och tidigare beslutade styrmedel som snart träder ikraft tror jag sammantaget kan ge en större effekt på marknaden än vad många tror. Men jag skulle vilja se en tydlig strategi från regeringen och dess myndigheter avseende elektrifieringen av vägtransporter och infrastruktur för detta, vilket saknas idag”, säger Olle Johansson, vd för Power Circle, i en kommentar.

Den här artikeln publicerades först i Aktuell Hållbarhets omvärldsbevakningstjänst Direkt.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  2. Kalldusch för Handelsbankens anställda: Årets vinstdelning slopas helt
  3. Aktierna som rusar och rasar i onsdagens rapportbonanza
  4. ABB:s vd får sparken – aktien rusar
  5. Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardär
  1. Leif GW efter veckans sanslösa börsklipp: Håller hårt i aktierna – och ska köpa mer
  2. Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardär
  3. Turistmeckats bakgård: Övergivna bostäder i Italien säljs nu för bara 10 kronor
  4. Här är Sveriges 10 hetaste arbetsgivare just nu – som alla vill jobba för
  5. Han gjorde som Musk fast decennier tidigare – kusliga likheter mellan dagens superentreprenör och Howard Hughes

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.