Fotograf: Jonas Eng

Svenskens Iphone-utmanare är en av årets mest hajpade lanseringar – här är vad vi vet hittills

Hela världen snackar om Carl Peis nya lågprislur.

Världens största ekonomisajt Business Insider, som VA samarbetar med, hyllar svenskgrundade mobiltillverkaren Oneplus som det självklara valet för den som gillar stilren design, Android-operativsystem och värdesätter snabbhet och låga priser.

Kommande modellen Oneplus 6 pekas ut som en av de hetaste smartphones-lanseringarna under 2018.

Oneplus grundades 2013 av den svenska Handelsavhopparen Carl Pei och har sedan dess sålt mobiler för miljarder. Uppstickaren konkurrerar därmed med jättar som Apple och Samsung. Det uttalade målet är att erbjuda kunderna hög kvalitet till ett lägre pris än konkurrenterna.

LÄS ÄVEN: Hoppade av Handels innan 25 och grundade bolag – nu säljs hans lågprismobiler för miljarder

Snabbhet är ett annat försäljningsargument. Oneplus 6 använder sig av chippet Snapdragon 845 från Qualcomm. Det är det snabbaste processorchippet på marknaden och finns redan i Samsung Galaxy S9, rapporterar Business Insider.

Tidningen skriver vidare att OnePlus 6 kommer att ha upp till 8 GB RAM-minne vilket är likvärdigt med många av dagens datorer. Med så mycket minne bör du kunna köra obegränsat med appar utan att snabbheten påverkas, lyder resonemanget.

Modellen kommer även likt iPhone X att ha en "notch" på sin display för maximal skärmyta, berättade Carl Pei till The Verge.

Det uppmärksammas också att Oneplus 6 är en av få mobiler du kan köpa som fortfarande har ett hörlursuttag.

Modellen väntas släppas i juni och prislappen är inte satt. Att döma av de tidigare modellerna lär den inte bli avskräckande hög. Modellen OnePlus 5T kostar runt 500-560 dollar (drygt 4 000 kr) vilket är klart lägre än Apples konkurrerande iPhone.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant