Advokaten från Göteborg sadlade om – till bankdirektör i Singapore

Veckans avsnitt av podden Big in Asia gästas av Fredrik Lager – general manager på Nordea S.A Singapore Branch.

Att jobba inom rederi och frakt var inget stort steg för Fredrik Lager som växte upp i Onsala utanför Göteborg. Hans far var sjökapten och under Fredriks unga år flyttade familjen till flera olika destinationer i världen och intresset för rederi växte med åren.

Efter att ha avslutat sin andra masterexamen på London Guildhall University tog han jobbet som associate på juristfirman Hughes Hooker & Co, där han fick företräda mestadels grekiska redare i rättstvister.

“Man jobbade två veckor i London och en vecka i Aten där vi hade ett kontor. Många av de grekiska redarna man jobbade med var rätt kalla och tuffa. Förlorade man en process fick man ofta glåpord mot sig, något som var väldigt tufft som ung och nyutexaminerad”.

Efter 10 år i London så kände Fredrik sig färdig med jobbet som advokat och lämnade staden för Luxemburg och storbanken SEB. Efter några år fick Fredrik möjligheten att bli förflyttad till Asien genom en vakans för en chefsroll i Singapore.

“Tanken var att jag skulle åka hit ut och ta hans jobb och samtidigt jobba vidare med mina juridiska kunskaper och fortsätta med projektet ’wealth planning’ som vi hade som koncept 2006”.

Veckans avsnitt av podden Big in Asia gästas av Fredrik Lager – general manager på Nordea S.A Singapore Branch. Vi får bland annat höra om trendspaningar inom banking och om Nordeas beslut att förbjuda sina anställda att handla med bitcoin.

BIG IN ASIA

Big in Asia är en podcast med intervjuer av Simon Hansen. Han reser runt och intervjuar svenskar som gör karriär i Asien – som entreprenörer eller i högre befattningar på företag.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.