Fotograf: Richard Drew/AP

Handeln igång: Här kan du följa Spotifys aktie i realtid

På tisdagseftermiddagen svensk tid gjorde Spotify sin historiska börsdebut.

Streamingbolaget Spotifys aktiekurs är indikativt 145 till 155 dollar på New York Stock Exchange på tisdagen.

Det rapporterar CNBC, Bloomberg News och Reuters en dryg timme efter börsöppningen, utan att ange varifrån uppgifterna kommer.

I Bloomberg-systemet anges i skrivande stund just 145 dollar som högsta köpkurs och 155 dollar som lägsta säljkurs, men några avslut är ännu inte rapporterade.

Spotify gör en ovanlig direktnotering i stället för ett offentligt introduktionserbjudande (IPO). Reuters rapporterade tidigare på tisdagen att New York-börsen angivit ett referenspris för Spotifys aktie om 132 dollar inför noteringen.

"Avsaknaden av en traditionell IPO-process har gjort det mycket svårare att förutspå vad aktierna kommer att handlas till när de listas på NYSE", skrev Marketwatch inför handelsstarten och påpekade vidare att det under 2017 skedde affärer till kurser mellan 37:50 och 125 dollar per aktie.

Den svenska börsnoterade teleoperatören Telia meddelade under påskhelgen att det sålt hela sitt innehav i Spotify till institutionella investerare inför börsnoteringen.

Följ Spotifys aktie i realtid här på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.