Inofficiellt: iPhone-utmanaren arbetar fram en blockchain-telefon

Telefonen kommer bland annat att ha en plånbok för kryptovalutor, rapporterar Bloomberg.

Huawei som är den tredje största tillverkaren av smartphones efter Apple och Samsung, överväger nu att skapa en smartphone som stödjer blockchain-applikationer berättar inofficiella källor, rapporterar Business Insider Polska via Bloomberg.

Företaget är i förhandlingar om licens för SIRIN OS som är Sirin Labs operativsystem som tillåter blockchain-applikationer. Båda företagen har officiellt bekräftat att ett möte ägt rum. Ett av mötets teman var att "leverera blockchain i masskala på ett säkert sätt."

En blockchain-telefon är redan i produktion där Sirin Labs arbetar på egen hand med sin Finney-telefon. Den förväntas lanseras på marknaden under andra halvåret 2018 och beräknas kosta runt tusen dollar. Enligt Sirin Labs har redan en förbeställning om 25 000 exemplar lagts.

Finney-telefonen kommer bland annat att ha en plånbok för kryptovalutor med hjälp av ’cold storage’-teknik, vilket innebär att de lagras fysiskt i enhetens minne och enheten behöver inte vara ansluten till internet. Genom tekniken konverterar smartphonen automatiskt traditionella pengar och valutor till de digitala tokens som krävs för att köra blockchain-applikationerna.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST